E-commerce met productconfiguratie

Verkort verkoopcycli, versnel omzetgroei en verkort doorlooptijden. Dynamicweb integreert standaard met toonaangevende productconfiguratie software, zodat online klanten het grootste deel van de configuratie zelf kunnen doen in zowel B2B- als B2C-scenario's.

Dynamicweb + Configuratie = Meer verkopen

Klantervaringen

Klantervaringen

• Betrokken klanten zorgen voor meer conversies

• Klanten kunnen alleen combineerbare opties selecteren 

Bedrijfsproces optimalisatie

Bedrijfsproces optimalisatie

• Maak gebruik van combinaties uit uw productconfiguratie software 

• Integreer met uw bestaande bedrijfssystemen 

Groeifactoren

Groeifactoren

• Betrek meer klanten en sluit meer verkopen tegen lagere kosten 

• Configuratie en klantportalen verkorten doorlooptijden

E-commerce voor complexe producten

Veel aanbieders nemen aan dat zij producten verkopen die te complex zijn voor e-commerce. Met name in B2B hebben producten vele features, opties en berekeningen. Door te werken met een productconfiguratie kunnen deze complexe producten door de klanten zelf worden samengesteld en als offertes worden ingediend. 

Bekijk de demo: Offertes aanmaken in Dynamicweb (2 minuten)

Image
Image

Configuratie en klantportalen verkorten doorlooptijden

Met e-commerce kunt u materialen uit uw volledige voorraad aan uw klant aanbieden. De configurator is zo ingesteld dat bij bepaalde keuzes productcombinaties uitgesloten kunnen worden. Denk aan technische beperkingen of regelgeving. Het resultaat is dat het product configuratieproces veel tijd bespaart die nodig is voor orderinvoer, correcties en verwerking.

Download whitepaper: 7 sleutels om de best mogelijke online klantervaring te creëren

 

Productie krijgt de juiste order

Productconfiguratie is een krachtige manier om ervoor te zorgen dat de klant precies krijgt wat hij wenst. Dit komt doordat de klant zelf de order opbouwt! Dankzij de configurator weet u wanneer de stuklijsten in productie gaan en dat de shop de juiste order heeft. Daarnaast weet u dat u over de juiste materialen beschikt die nodig zijn voor de fabricage. Want als ze niet in uw voorraad aanwezig waren, dan zou de configurator ze niet hebben aangeboden.

Ontdek hoe Lindab productconfiguratie aanbiedt voor 35 dochterondernemingen in 31 landen

Image

Geïntegreerde oplossing met Experlogix + CE + Microsoft D365

Voor grote fabrikanten die zeer grote orderoplossingen en voorraadartikelen leveren, biedt Dynamicweb het beste van twee werelden. Samen met onze strategische partner, Experlogix, hebben wij een portal gebouwd waarmee klanten producten kunnen configureren en aan een winkelwagen kunnen toevoegen om af te rekenen.

Bekijk hoe u dit kunt doen in deze korte video van 2 minuten →

Het ervaringsgerichte verkennen: 7 sleutels om de best mogelijke online klantervaring te creëren

Tegenwoordig is de gehele klantervaring bepalend in het concurrentievoordeel. Meer nog dan prijs. Door de groei van het aantal online verkopers en retailers verkopers zijn de verwachtingen van de klant hoog. De koper kan immers met een druk op de knop gemakkelijk bestellen. Ontvang 7 essentiële sleutels die u nodig hebt om online ervaringen te creëren die de verwachtingen van uw klanten overtreffen.

Heeft u vragen of wilt u een demo op maat proberen?


Heeft u vragen of wilt u een demo op maat proberen?


Meld u aan voor Dynamicweb evenementen en webinars


Download whitepaper of bekijk webinars