Verkoop meer in de home & living met eCommerce

De deco home living is, mede door COVID 19, een van de snelst groeiende eCommerce categorieën. Bent u net als velen snel gegroeid? En was uw bedrijf klaar voor deze onvoorziene groei? Had u de juiste strategie, systemen, integraties of heeft u de boot gemist, maar wilt u toch snel aanhaken?

De uitdaging, die de meeste partijen in de home & living branch nu hebben, is het op orde krijgen en houden van hun product informatie. Op meerdere plekken je producten aanbieden maakt consistentie in product informatie cruciaal. Heb je het niet op orde dan zul je minder verkopen dan andere die het wel op orde hebben.

Online deco home & living aankopen groeien door


De wereldwijde eCommerce omzet voor home & living zal naar verwachting groeien tot $394 miljard in 2022. Wat is uw aandeel?


Lorem ips

Aanhoudende groei van Direct-to-Consumer (D2C)
De retailer/tussenpersoon is niet langer nodig. Met een Direct-to-Consumer aanpak heeft u als B2B verkoper controle over de gehele verkoopcyclus en brengt u de service uit de fysieke showroom naar consumenten hun mobiele apparaten. 

Personalisatie is nog altijd de sleutel tot succes
91% van de consumenten geeft aan eerder een bestelling te plaatsen bij een merk wanneer deze persoonlijke aanbevelingen en aanbiedingen doet. Voorlopers in de meubelbranche maken al slim gebruik van technologie voor personalisatie om nieuwe klanten aan te trekken en op lange termijn aan te houden.


Verwachte recordomzetten, maar voor hoe lang?
Het online verkopen van meubels is dan wel een van de snelst groeiende eCommerce categorieën, maar zo'n 60% van de consumenten is nog altijd terughoudend. Het niet kunnen zien en voelen van meubels is voor hen de grootste reden om niet online te kopen, ookal is zo'n 70% wel bereid online te kopen. 


Hoe onafhankelijk bent u? 
Hoe gemakkelijk kunt u zelf kleine aanpassingen doen aan uw website? Misschien zonder het zelf door te hebben, heeft u door de jaren heen enorm veel maatwerk gecreëerd en bent u afhankelijk geworden van enkele individuen. Uw online omgeving is simpelweg te eigen gemaakt - onmogelijk voor anderen om mee te werken.

Deze bedrijven in de deco home & living gingen u voor


Voorlopers in het online verkopen van home & living

Komen deze pijnpunten u bekend voor?


Dynamicweb lost ze voor u op.

PIM

Beheer productdata
Productdata is verspreid over de organisatie in verschillende mappen en type bestanden. Er is geen consistentie en de kwaliteit kan niet worden gewaarborgd. Weet u welke informatie uw retailer graag zou willen hebben?

Visual editor

Frontend aanpassingen
Mede door hoe de implementatie van uw online omgeving is gedaan, kost het enorm veel tijd en moeite om kleine aanpassingen aan uw website of webshop te doen.

D2C

Nieuwe markten betreden
U wilt naast B2B ook B2C verkopen of vice versa. U zult dan belangrijke informatie zoals voorraden in verschillende systemen moeten onderhouden wat de kans op menselijke fouten verhoogd.

ERP integratie

Juiste voorraad en prijzen tonen
U bent in de afgelopen tijd snel gegroeid, maar uw online omgeving was hier niet op voorbereid. Uw efficiëntieniveau is laag omdat er veel tijd wordt besteed aan overbodig, handmatig werk.

Marktplaatsen

Inspelen op veranderingen
Met uw huidige opzet bent u niet snel genoeg actief op nieuwe kanalen, zoals een online marktplaats. Elke marktplaats heeft andere informatie nodig en dit zorgt voor veel handmatig werk. 

Te veel maatwerk

Maatwerk VS Platform
Maatwerk staat gelijk aan veel onderhoud, moeilijke keuzes en (hoge) kosten voor iedere wijziging. Als u kiest voor een platform dan worden regelmatig nieuwe functies toegevoegd, en voor wat mist kunt u altijd nog maatwerk toepassen.

Direct to Consumer (D2C) eCommerce voor fabrikanten

Salesforce heeft 6.700 B2C en B2B kopers geïnterviewd en concludeert dat 76% van de consumenten verwacht dat bedrijven hun begrijpen en aan hun verwachtingen voldoet.

De D2C strategie geeft fabrikanten de mogelijkheid direct een relatie met hun klanten op te bouwen en om volledig in control te zijn van hun product en klant ervaringen. Met de digital transformation die ook in de deco home & living hevig woedt is geen actie ondernemen geen optie meer.

De complete eCommerce Suite voor de meubelindustrie


Dynamicweb stelt u in staat om betere digitale klantervaringen te leveren en eCommerce succes te schalen met het cloud-based eCommerce platform met branchespecifieke features zoals: 

Personalization Picture


Succesvol op meerdere marktplaatsen vanuit één oplossing

Vereenvoudig uw eCommerce opzet door meerdere marktplaatsen en winkels met individuele branding of diverse producten te beheren vanuit één enkel platform. Dynamicweb ondersteunt zowel B2B, B2C als B2A eCommerce. 

Door met één oplossing te werken voor verschillende segmenten: 

  • Hoeven uw werknemers maar één systeem te leren 
  • Verlaagt u uw kosten voor het beheer en onderhoud
  • Is er één integratie nodig om de juiste voorraden en prijzen vanuit het ERP te kunnen tonen

Bekijk de video: Stel meerdere winkels en productcatalogi op in Dynamicweb


Verbeter en controleer de kwaliteit van productinformatie

Help uw productmanagers en marketingteam met de Product Information Management (PIM) oplossing in het Dynamicweb platform. Gebruik het kwaliteitsrapport om ervoor te zorgen dat alle producten verrijkte en nauwkeurige productinformatie bevatten. Verrijk productinformatie in bulk met nauwkeurige productgegevens uit relevante gegevensbronnen voor nog meer tijdswinst.

Lever de juiste productgegevens aan uw ecosysteem zodat uw partners, distributeurs en retailers kunnen verkopen via marktplaatsen en andere verkoopkanalen. Open verkoopkanalen door uw Dynamicweb PIM te integreren met marktplaatsen zoals Bol.com of Amazon met op maat gemaakte assortimenten en prijzen.

Verkoop op +2500 marktplaatsen met Dynamicweb en Channable

ERP Picture
Multiple stores Picture


Content bewerken in een mum van tijd

Dynamicweb maakt het eenvoudiger dan ooit om content te beheren en bewerken. Met de Visual Editor kunt u vanuit de website zelf bewerkingen doen door middel van bouwblokken en drag-and-drop - u hoeft niet constant meer te switchen tussen front- en backend. 

Het gebruik van bestaande templates maakt het creëren en onderhouden van uw website en webshop uiterst soepel. Uiteraard heeft u nog steeds alle tools binnen handbereik waarmee u de look en feel van de content die u configureert, kunt aanpassen. 

Ontdek hoe gemakkelijk het is om content te bewerken met de Dynamicweb Visual Editor


Online gepersonaliseerde catalogi

Dynamicweb bespaart u kostbare tijd door de processen voor het maken van product sheets, prijslijsten, brochures en catalogi te automatiseren.

Met de Printable Papers functie kunt u uw klanten, leveranciers of medewerkers ook hun catalogus laten samenstellen via uw website. Deze selfservice benadering bespaart u vele uren aan het afhandelen van verzoeken voor productinformatie en verbetert uw serviceaanbod aan uw partners en klanten. 

Bekijk de webinar recording: Automatiseer de productie van catalogi

Marketplace Picture
​Sell everywhere + cloud Picture


ERP-gedreven eCommerce voor meubelverkopers

Een geïntegreerde eCommerce oplossing creëert symbiose tussen uw ERP en uw B2B en/of B2C webshop. Dit bespaart tijd en verhoogt de efficiëntie aan beide kanten.

De geïntegreerde ERP oplossing synchroniseert belangrijke data in uw Dynamicweb oplossing en uw ERP, zoals de voorraad, prijzen en locaties, maar ook masterproducten. Zo komen alle transacties binnen uw Dynamicweb omgeving overeen met een transactie in het ERP. 

Lees de white paper: Integreer uw eCommerce met ERP

Erkend binnen de industrie


Succesverhalen van meubelverkopers

Charlotte V. Kristensen
Marketing Manager, Actona Company

“We hebben 8.000 verschillende meubelstukken in 3 talen en 70.000 prijzen samengebracht in één enkele Dynamicweb oplossing waarin catalogi en prijslijsten automatisch worden gegenereerd. De oplossing is zonder twijfel een van de belangrijkste tools voor onze sales afdeling en het rendement van onze investering is slechts 6 maanden."

Jan Magdal Poulsen
Group Marketing Director, Ege Group

"Met de lancering hebben we nu een nieuwe, visueel mooie site die door onze klanten wordt geprezen. Dit is belangrijk voor ons, want we zijn een designbedrijf dat moet kunnen inspireren. Tegelijkertijd hebben we de juiste integraties gelegd met onze marketingsystemen, zodat we geïnteresseerde klanten eerder in het proces kunnen helpen."​

Anton Danielsen
eCommerce Manager, Illums Bolighus

“Wij hebben nu een buitengewoon snelle eCommerce omgeving! Ons werk om masterdata te onderhouden is zoveel eenvoudiger geworden. In plaats van dingen in meerdere systemen te corrigeren, doen we alles nu op één centrale plek en dan worden ze op vijf verschillende plaatsen gewijzigd.”

Picture

De visie van Dynamicweb op de home & living

“Wij zien een sterke beweging rondom Direct 2 Consumer (D2C) maar rondom het groeiend aantal marktplaatsen. Door de versnelde  groei van webshops is het fundament voor product informatie vergeten, en dan gaat de meeste partijen opbreken! Om dat te voorkomen kunnen wij u bij helpen."

Harry van Rossum
Country Manager Benelux, Dynamicweb

Praat met een expert


Hebben we uw interesse gewekt en bent u er klaar voor om online stappen te maken?

Dynamicweb biedt een door de branche erkende eCommerce Suite die het mogelijk maakt om uw online meubelverkoop naar het volgende niveau te tillen. Het platform stelt u in staat om betere online ervaringen te bieden aan uw klanten, waardoor u ook minder inefficiënte administratieve taken hoeft uit te voeren.

Resources voor de meubelverkoper


Online internationaal succes

Ontdek de voordelen en uitdagingen van crossborder eCommerce, overwegingen en hoe u kunt starten.


Onmisbare functies

Om het juiste platform te kiezen, moet u de zaken bekijken vanuit het perspectief van de klant en vanuit uw eigen ervaring.

 

PIM business case

Bereken de ROI van Product Information Management voor uw online business om een concrete business case op te stellen.