Alkmaar City Marketing

Alkmaar Marketing is de stadsmarketingorganisatie voor Alkmaar en richt zich niet alleen op toeristen en/of recreatie, maar ook op bijvoorbeeld wonen, werken, welzijn, onderwijs en veiligheid. Alkmaar Marketing onderneemt activiteiten op het gebied van al deze zaken, samen met diverse andere lokale autoriteiten.

Uitdaging

Bestrijk het stof van de oude website, polijst dit naar een nieuw en fris scherm en beheer content naar zowel toeristen (buiten de stad/Nederland) als naar mensen uit de omgeving in en rondom Alkmaar. Dwing een portaal af waarin lokale bedrijven en activiteiten worden gedeeld door de gemeenschap. Elke plaats, elk moment, elk apparaat!

Dynamicweb als oplossing

Daar, waar informatie gebaseerd moet zijn op interesses en noodzaak van de bezoeker, moeten contributors in staat worden gesteld om hun evenement of bedrijf (winkels, restaurants, hotels, musea, etc.) informatie te delen.

Door gebruik te maken van de Dynamicweb Personalisatie Module is de installatie van Alkmaar Marketing in staat gesteld om profielen te bouwen op basis van sitegebruik. Deze informatie wordt gebruikt om aan bezoekers gerelateerde content te tonen en is daarom voldoende voor het leveren van content.

In een breed en open uiterlijk navigeert de website de bezoeker gemakkelijk door de onderwerpen, evenementen, informatie over de beste restaurants, winkels en tentoonstellingen in het regionale gebied van Alkmaar.

Met de structuur van het itemtype kon Bluedesk de POI gerelateerde data meenemen naar de volgende stap en dit op verschillende manieren presenteren, afhankelijk van de behoeften van het onderwerp. Alles vanuit één gecentraliseerde database.

Resultaten

Sinds de start van het nieuwe Alkmaar Prachtstad Portaal is het aantal bezoekers toegenomen.

Vanaf de flatline gedurende de eerste maanden (vóór go-live) zien we een toename van 21% bij desktopgebruikers, 34% bij tablets en 180% bij mobiel gebruik, waarbij het bounce percentage met 15% is gedaald. Het aantal paginaweergaven steeg met 135%.

Alleen al aan het begin van het seizoen wordt het succes van City Marketing steeds duidelijker!

Alkmaar City Marketing
Klant
Alkmaar City Marketing
Locatie
Nederland
Segment
CMS, Marketing, Organization
Website
www.alkmaarprachtstad.nl
Partner
Bluedesk E-Business B.V.

Soortgelijke cases