Wereldwijde B2B e-commerce met Dynamicweb PIM

Ambu is een bedrijf dat wereldwijd wegwerpapparatuur voor ziekenhuizen en reddingsdiensten produceert.

Uitdaging

In het najaar van 2017 koos Ambu ervoor om hun vorige bedrijfswebsite opnieuw te ontwerpen. Ambu koos voor Dynamicweb 9 en Co3's gloednieuwe Espresso 4 turnkey op Dynamicweb gebaseerde oplossing. Ambu was een van de eerste klanten die Dynamicweb PIM koos voor het oplossen van belangrijke problemen met productinformatie.

Dynamicweb als oplossing

Geavanceerd productbeheer
Gedetailleerde productbeschrijvingen zijn vereist bij de verkoop van complexe apparatuur zoals endoscopen, wat meer is dan de meeste e-commerce oplossingen aankunnen. Om aan de vereisten te voldoen, bouwde Co3 een geavanceerde productkaart met functiebeschrijvingen, video's, hotspots en meer. In de klassieke e-commerce setup zou dit soort informatie 100+ speciale velden op elk product vereisen en productmanagers en websitebewerkers met een bijna onmogelijke updatetaak achterlaten.

Beheer van gebruikersrechten voor buitenlandse editors
Ambu's bedrijfswebsite is wereldwijd toegankelijk en bestaat uit ambu.com, samen met een aantal land specifieke websites die worden onderhouden door lokale redacteuren in hun respectieve landen. De landelijke websites zijn heel anders dan ambu.com, maar ze worden allemaal onderhouden in hetzelfde Dynamicweb platform met dezelfde productcatalogus.

Het eerste probleem is opgelost met Dynamicweb PIM door een uniek overzicht en snellere bewerkings-workflows voor geavanceerde producten te creëren.

Het tweede probleem is opgelost door het unieke User Management in Dynamicweb PIM dat ervoor zorgt dat lokale editors alleen toegang hebben tot lokale pagina's en producten. Dit helpt niet alleen het overzicht te verbeteren en het risico op fouten te minimaliseren, maar biedt lokale editors ook een eenvoudiger en intuïtievere backend.

Resultaten

Met de nieuwe Dynamicweb B2B e-commerce en PIM oplossing kan Ambu lokale bedrijfsprocessen verbeteren en het risico op handmatige fouten verminderen.

De productcatalogus is gestructureerd volgens medisch beroep en expertise, waardoor het voor ziekenhuizen en reddingsdiensten veel sneller en eenvoudiger is om door de catalogus te navigeren en de exacte producten te bestellen die zij nodig hebben.

Naast rijke afbeeldingen en hotspots om gedetailleerde productfuncties weer te geven, wordt het product verrijkt met demovideo's, technische specificaties, relevante klinische studies, reserveonderdelen, downloads en gerelateerde producten. Allemaal onderhouden in Dynamicweb PIM.

Benieuwd hoe uw PIM project eruit zou komen te zien? Met de PIM Project Estimator ontvangt u direct een schatting.
Ambu
Klant
Ambu
Locatie
Denemarken
Segment
B2B, PIM, Manufacturing
Website
www.ambu.com
Partner
Co3 A/S

Soortgelijke cases