B2B/B2C e-commerce portaal met AX integratie, 7000 SKU's en 7000 gebruikers.

Oak werd opgericht in 1993 en ontwikkelde de intentieverklaring die in het begin werd geformuleerd: het verhogen van de kwaliteit van partnerschappen en het vertrouwen in ondernemende bedrijven die in Roemenië zijn opgericht.

Uitdaging

Na het upgraden van het ERP naar Dynamics AX zou de volgende logische stap het bijwerken van het B2B platform voor het verzamelen van bestellingen zijn. Het is een moeilijke beslissing om te maken wanneer het bestaande B2B platform zonder problemen werkt. Maar een betere integratie met het ERP is altijd een goede reden voor verandering. En, aangezien we het hebben over een upgrade, waarom zou u niet helemaal naar een solide B2B/B2C-aanwezigheid gaan?

Dynamicweb als oplossing

Hoewel de belangrijkste reden voor de wijziging de integratie van B2B orders met de ERP was, werd het blootstellen van de catalogus aan eindgebruikers niet lichtvaardig behandeld. Daarom is de hele oplossing zodanig ontworpen dat deze voorziet in de behoeften van de zakelijke markt, samen met een winkel voor eindgebruikers en een B2B portal voor het verzamelen van bestellingen.

De oplossing is geïntegreerd met AX waardoor het mogelijk is om prijs- en voorraadinformatie aan gebruikers te tonen en ook de catalogus voor B2C gebruikers te segmenteren van de catalogus die beschikbaar is voor B2B gebruikers.

De orderflows zijn volledig gescheiden, waardoor elk proces beter beheerd kan worden. Alle bestellingen eindigen in Dynamics AX, sommige na het ondergaan van een complex meerlaags goedkeuringsproces.

Om alle redenen te dekken, hebben we ook een eindpunt blootgelegd voor aansluiting op andere systemen zoals SAP en Oracle Punchout Systems.

Resultaten

Sinds de lancering van de nieuwe B2B/B2C portal is Austral erin geslaagd zijn bedrijfsprocessen te optimaliseren, wat een gestage toename van zowel online verkopen als geregistreerde gebruikers heeft gegenereerd.

  • Toename totaal aantal ontvangen orders: + 35%
  • Toename van het aantal gebruikers op het platform: + 50%
  • Toename van het gemiddelde aantal bestellingen per dag: + 50%
Oana Vatra, Marketing Specialist, Austral
"Dynamicweb is een slimme oplossing om online B2C- en B2B-verkopen te combineren in één website, zodat we de klantervaring kunnen optimaliseren. De integratie met AX en de flexibiliteit om verbinding te maken met andere IT systemen was een groot pluspunt voor ons bedrijf. Onze klanten waarderen het dat we ons nu gemakkelijk kunnen aanpassen aan hun behoeften en vereisten en ze zijn blij met multi-level goedkeuring en budgetlimieten voor verschillende gebruikers."
- Oana Vatra, Marketing Specialist, Austral
Austral Trade SRL
Klant
Austral Trade SRL
Locatie
Roemenië
Segment
B2C, B2B, Organization, Dynamics AX
Website
www.austral.ro
Partner
BrandFusion

Soortgelijke cases