Carmat B.V.

Carmat B.V. is een internationale leverancier van onderdelen en componenten voor de metaalindustrie, vooral voor transport.

Uitdaging

Om een groter publiek te bereiken, de efficiëntie te verbeteren, de verkoop te vergroten en de positie van de online business te versterken, besloot Carmat samen te werken met Dynamicweb partner Innovadis om een nieuw e-commerce platform te implementeren.

Dynamicweb als oplossing

Carmat gebruikte al Axapta (Dynamics AX), dus het nieuwe e-commerce platform moest kunnen worden geïntegreerd met het ERP-systeem. Als gevolg hiervan heeft Innovadis Dynamicweb aanbevolen, omdat het flexibele e-commerce oplossingen biedt, in staat is om te integreren met elk ERP-systeem en omdat het gebaseerd is op Microsoft .NET technologie. Daarnaast bood Dynamicweb vanuit de technische mogelijkheden ook de vereiste internationale e-commerce setup die in staat is om te voldoen aan internationale standaarden.

Het platform zorgt ervoor dat Carmat zijn e-commerce kan blijven uitbreiden zonder nieuwe technologie of add-ons te moeten adopteren. Bovendien biedt de oplossing up-to-date productdata, beschikbaarheid en prijzen die rechtstreeks vanuit AX komen.

Resultaten

De uiteindelijke e-commerce oplossing slaagt erin om de gehele Carmat productcatalogus samen te stellen en deze op een gebruiksvriendelijke en beheersbare manier te presenteren. Klanten kunnen eenvoudig de juiste producten vinden via gebruiksvriendelijke navigatie en uitgebreide zoekfilters. Ten slotte completeert de professionele uitstraling en moderne lay-out van Innovadis de nieuwe online identiteit van Carmat.

Carmat B.V.
Klant
Carmat B.V.
Locatie
Nederland
Segment
B2B, Distribution, Dynamics AX
Website
www.carmat.nl/
Partner
Innovadis B.V.

Soortgelijke cases