Edmac

Edmac is gespecialiseerd in de verkoop van losse onderdelen voor compressoren en hun doel is om de one-stop-shop leverancier, met bijna 100.000 SKUs op voorraad, te worden voor iedereen binnen Europa die op zoek is naar compressoronderdelen.

Uitdaging

Edmac Europe richt zich zowel op grote bedrijven, SMEs als zelfstandigen. Edmac had een nieuw verkoopkanaal nodig dat bedrijven en freelancers in staat stelt om reserveonderdelen veel sneller te verkrijgen dan via de huidige verkoopkanalen. Bovendien moest het gemakkelijker zijn om de Edmac website te vinden bij het online zoeken naar reserveonderdelen voor compressoren met behulp van Google.

Dynamicweb als oplossing

Een B2B e-commerce oplossing met integratie met Dynamics NAV voor Edmac Europe werd geïmplementeerd. Door Dynamicweb in samenwerking met Microsoft Dynamics NAV te gebruiken kunnen producten, kortingen en voorraden snel worden bijgewerkt op alle platformen. Dynamicweb is vanaf het begin SEO geoptimaliseerd en met enkele wijzigingen is het eenvoudig om zoekwoorden aan te passen aan de afzonderlijke pagina's.

Met deze SEO-geoptimaliseerde oplossing zullen klanten Edmac eerder vinden bij het online zoeken naar compressoronderdelen.

Resultaten

Het resultaat is een uitgebreide e-commerce oplossing die is aangepast aan de doelgroep en markt van Edmac. Met de nieuwe Dynamicweb oplossing zijn alle producten gemakkelijk te vinden en te bestellen, vooral omdat het nu mogelijk is om compatibele reserveonderdelen te vinden door de machinetype-aantallen van Edmac’s concurrenten in te typen.

De Dynamics NAV-interface zorgt ervoor dat het assortiment altijd wordt bijgewerkt, dat klanten hun eigen prijzen zien en dat bestellingen rechtstreeks in de backoffice arriveren. Nu is de webshop ook SEO-geoptimaliseerd en eenvoudig te vinden door zoekmachines.

Edmac
Klant
Edmac
Locatie
Nederland
Segment
B2B, Distribution, Dynamics NAV
Website
www.Edmac.eu
Partner
Innovadis B.V.

Soortgelijke cases