Ege Carpets

Een esthetische webshop om klanten te inspireren en informeren

Uitdaging

Ege Carpets had veel uitdagingen met hun oude webshop.

Voorheen, toen Ege Carpets een nieuw tapijtassortiment zou lanceren, gaven ze de nieuwe producten een webcode de dag voor de lanceringsdatum. Dat betekende dat ze hun producten pas konden verrijken met beschrijvingen en afbeeldingen nadat alle producten waren gelanceerd. Het maakte het voor hen moeilijk om op het juiste moment een tapijtcollectie te lanceren met de juiste productinformatie. Vaak duurde het meerdere dagen voordat de nieuwe collectie volledig was bijgewerkt met de juiste data.

Sinds de oprichting van Ege Carpets in 1938 is duurzaamheid een essentieel onderdeel van de productie van tapijten. Ze wilden een webshop waar ze alle verhalen over duurzaamheid met de producten konden verenigen.

Maak kennis met Janis Pilgaard, die vertelt over hun nieuwe websiteproject:


De doelgroep van Ege Carpets bestaat voornamelijk uit architecten en ontwerpers die werken aan grote B2B projecten binnen ziekenhuizen, kantoren, cruiseschepen en retail. Ze zijn erg visueel ingesteld en weten alles over de nieuwste trends op het gebied van materialen, patronen en kleuren. Ege Carpets wilde zijn klanten inspireren en informeren en had daarvoor een nieuwe website nodig.

Als een klant voorheen een kleurstaal bestelde, kon het dagen duren voordat het secretariaat de bestelling behandelde en doorstuurde naar de juiste verkoper. Het was een grote wens om dat proces efficiënter te maken.

Om aan de eisen van hun klanten te voldoen, huurden ze Novicell in om een klantanalyse te maken om de behoeften van de doelgroepen te achterhalen.

Dynamicweb als oplossing

Na een grondige analyse koos Ege Carpet voor Dynamicweb om zijn nieuwe weboplossing met een CMS, een PIM systeem en een naadloze ERP integratie als belangrijkste drijfveren, te leveren. De oplossing komt tegemoet aan de behoefte van de klanten van Ege Carpet aan een esthetische en inspirerende website en het ontwerp wordt aangepast aan de wensen van Ege Carpets.

Dynamicweb PIM maakte het voor Ege Carpets gemakkelijk om hun content te creëren, te onderhouden en bij te werken. Met extra filteropties op elk product is het nog nooit zo eenvoudig geweest voor hun klanten om het perfecte product te vinden dat bij hun projecten past.

De nieuwe website bevat veel formulieren om snel in contact te komen met een verkoper. Zodra een formulier of een sample aanvraag is ingediend, wordt de verantwoordelijke verkoper op de hoogte gebracht. Het maakt de klantervaring veel efficiënter, soepeler en beter.

Met Dynamicweb PIM is de interne workflow rond het lanceren van een nieuwe productcollectie nog nooit zo eenvoudig geweest. Nu is het mogelijk om alle producten in het ERP weken voor de lanceringsdatum een webcode te geven. Zodra de producten een webcode hebben, komen de producten automatisch in het PIM systeem beschikbaar. Wanneer de producten in het PIM systeem zitten, deactiveert Ege Carpets de nieuwe producten en gebruikt de weken tot de lanceringsdatum om alle producten te verrijken met foto's en beschrijvingen. Nu, op de lanceringsdag, zijn ze klaar om de nieuwe collectie te activeren die volledig is bijgewerkt met de juiste productgegevens.

Tegenwoordig is duurzaamheid veel beter zichtbaar en geïntegreerd in de webshop. Ege Carpets heeft duurzaamheidsverhalen gecreëerd die verband houden met relevante producten. Op die manier zijn de verhalen toegankelijk voor de klant en is een van de belangrijkste waarden van Ege Carpets nu overal op de website zichtbaar.

Resultaten

De website is de meest leadgenererende tool die ze hebben. In slechts drie maanden tijd genereerde het meer dan 1600 relevante leads voor de verkoopafdeling. Bovendien is het klantenbestand van Ege Carpets met 6% uitgebreid.

Een van de belangrijkste KPI's voor de website was meer bestellingen van fysieke monsters. In slechts vier maanden tijd steeg het aantal klikken naar die specifieke site met 250%.
Locatie
Industrivej Nord 25, 7400 Herning, Denemarken
Segment
CMS, PIM, Manufacturing
Website
www.egecarpets.com
Partner
Novicell

Soortgelijke cases