F&H

F&H is de toonaangevende groothandel in glas, keukenapparatuur, porselein en meubilair in Scandinavië. Het bedrijf levert aan een aantal van de grootste handelaren en supermarktketens in de Scandinavische markt met een lange lijst van bekende lokale merken zoals Rosti Mepal, Nuance, Södahl en Blomsterbergs.

Uitdaging

In de afgelopen drie jaar heeft F&H in nauwe samenwerking met Dynamicweb partner Co3 een reeks afzonderlijke e-commercewebshops voor verschillende merken gelanceerd. Het vergde veel handmatige en dure uren om de individuele winkels te onderhouden en bij te werken, vooral gezien het feit dat de primaire klanten identiek zijn.

Daarom besloot F&H om een nieuwe oplossing te lanceren waarmee alle merken in één enkele oplossing kunnen worden vertegenwoordigd om de afhandeling van verschillende winkels te optimaliseren.

Dynamicweb als oplossing

Het probleem is opgelost door alle webshops van het merk te verzamelen in één Dynamicweb e-commerce oplossing met AX integratie, waarmee klanten kunnen schakelen tussen alle merken - Blomsterbergs, Södahl, Rosti Mepal, Nuance, Soehnle, Holm, Severin, Jacob Jensen en Mads Stage. De klanten kunnen producten van verschillende merken in dezelfde order combineren.

De volledige oplossing is gekoppeld aan de Co3 Espresso-oplossing, gebaseerd op het Dynamicweb All-in-One Platform, dat een reeks standaard best-practice templates en hulpmiddelen bevat - inclusief geïntegreerde e-commerce, responsief ontwerp en integratie met ERP-systemen.

Resultaten

Door Dynamicweb te gebruiken, kan F&H nu alle verschillende winkels beheren en optimaliseren vanuit één enkel platform. Het gebruiksgemak betekent ook dat F&H 80% van de implementatie kan verwerken zonder hulp van derden, wat veel geld en middelen bespaart. De nieuwe e-commerce oplossing heeft ook plaatsgemaakt voor extra cross- en upselling voor de verschillende merken, omdat klanten met hetzelfde winkelwagentje tussen winkels kunnen schakelen. Bovendien besteedt F&H nu minder tijd aan het onderhouden van de oplossing. De vorige setup vereiste een reeks identieke updates en wijzigingen in negen verschillende winkels. Alles wordt nu verwerkt in één enkele oplossing, die helpt bij het optimaliseren van de dagelijkse processen. De Dynamics AX-integratie zorgt ervoor dat de voorraad en prijzen up-to-date zijn.

F&H
Klant
F&H
Locatie
Denemarken
Segment
B2C, Marketing, Retail, Dynamics AX
Website
www.metteblomsterberg.dk/
Partner
twoday Co3

Soortgelijke cases