Gasa Group

Gasa Group is een internationale handelsonderneming met 400 medewerkers en is één van de grootste producenten van sierteeltproducten in Europa. Het concern levert totaaloplossingen op vier hoofdgebieden: groothandel, detailhandel, tuincentra en jonge planten.

Uitdaging


De Europese bloemenhandel wordt over het algemeen gekenmerkt door kleine winsten en felle concurrentie. Een efficiëntere en gerichte structurering van Gasa Group was dan ook noodzakelijk om concurrerend te blijven op de internationale markt.

Eén van de IT initiatieven was het opzetten van een internationale B2B-webshop. Het doel is dat de Europese klanten het volledige assortiment van Gasa Group op het juiste moment, tegen de juiste prijs en levering aangeboden krijgen. Daarnaast dient de b2b webshop de internationale marktpositie te behouden en te verstevigen.

Dynamicweb als oplossing

In samenwerking met Dynamicweb-partner Smart Page lanceerde Gasa Group in 2014 een nieuwe b2b webshop oplossing in zes verschillende talen. De webshop brengt meer dan 15.000 dealers samen die actief zijn in 17 landen en 10 verschillende valuta. Daarnaast worden er dynamische prijzen gehanteerd over 15.000 verschillende artikelen en 60.000 prijzen.

Zakelijke klanten krijgen via de self-service portal toegang tot eerdere bestellingen, nabestellingen en facturen, evenals uitgebreide filtergebaseerde weergaven met verschillende mogelijkheden waarmee klanten snel en gemakkelijk de relevante producten en prijzen kunnen vinden.

Resultaten

Via de NAV geïntegreerde B2B Dynamicweb webshop oplossing en self-service portal heeft Gasa Group haar positie op de Europese markt weten te versterken. De nieuwe webshop met nieuwe, efficiënte up-sellingfuncties heeft geleid tot een significante stijging van het aantal verkopen. Denk aan klantspecifieke assortimenten die beheerd kunnen worden op basis van beschikbaarheid van een geselecteerde datum. Ook worden productpromoties samengesteld en weergegeven op basis van eerdere productvoorkeuren van de klant.
Gasa Group
Klant
Gasa Group
Locatie
Denemarken
Segment
B2B, Manufacturing, Dynamics NAV
Website
trade.gasagroup.com/
Partner
Smartpage

Soortgelijke cases