Gasa Group

Gasa Group is een grote internationale handelsonderneming met 400 werknemers en behoort tot Europa's toonaangevende producenten van bloemkwekerijproducten. Het bedrijf biedt totaaloplossingen op vier gebieden: groothandel, detailhandel, tuincentra en jonge planten.

Uitdaging

De Europese markt voor bloemenproducten wordt over het algemeen gekenmerkt door kleine winsten en felle concurrentie. Een efficiëntere en doelgerichtere structurering binnen Gasa Group was daarom noodzakelijk om concurrerend te blijven op de internationale markt.

Een van de IT-gerelateerde initiatieven was om een internationale B2B webshop te creëren die ervoor moest zorgen dat de Europese klanten het volledige sortiment op het juiste moment te zien kregen met de juiste prijzen en om de internationale positie van Gasa Group te behouden.

Dynamicweb als oplossing

In samenwerking met hun Dynamicweb partner, Smart Page, lanceerde Gasa Group in 2014 een nieuwe B2B webshop-oplossing in zes verschillende talen. De webwinkel brengt meer dan 1.5000 dealers samen in 17 landen en 10 verschillende valuta's. Daarnaast zijn er aangepaste live prijzen en kortingen van meer dan 15.000 verschillende artikelen en 60.000 miljoen prijzen.

B2B klanten kunnen via de selfservice-module directe toegang krijgen tot eerdere bestellingen, nabestellingen en facturen, evenals uitgebreide, op filter-gebaseerde weergaven met verschillende facetten die het klanten snel en eenvoudig maken om de relevante prijzen en producten te vinden.

Resultaten

Via de NAV geïntegreerde B2B Dynamicweb webshop-oplossing en selfserviceportaal heeft Gasa Group haar positie op de Europese markt weten te versterken.

Dit heeft geresulteerd in een stijging van de verkoop, die sindsdien word ondersteund door nieuwe efficiënte up-selling-functies - inclusief klant-specifieke assortimenten, wat tot uitdrukking komt in de beschikbare items op basis van datumbeheer en klant-specifieke productpromotie, samengesteld en weergegeven op basis van de eerdere productvoorkeuren van de klant.

Gasa Group
Klant
Gasa Group
Locatie
Denemarken
Segment
B2B, Manufacturing, Dynamics NAV
Website
trade.gasagroup.com/
Partner
Smartpage

Soortgelijke cases