B2B e-commerce met Dynamics AX en productconfiguratie

Grootschalige deuren en ramenfabrikant, opgericht in 1949, verkoopt aan de Scandinavische markt en staat bekend om hoogwaardige producten.

Uitdaging

Fjerdingstad evolueert samen met hun klanten. Een definitieve B2B uitdaging ontstond enige tijd geleden, toen hun klanten, professionele distributeurs en retailers, plotseling een sterke verwachting begonnen te hebben voor een volledig functioneel webshopportaal.

De retailers wilden Fjerdingstad producten op een nieuwe en modernere manier aan hun eindklanten laten zien. Ze wilden showconfiguratie en mogelijkheden voor kleuren en ontwerpen, prijzen beheren, campagnes en kortingen, quota's doen, bestellingen plaatsen en beschikbaarheid tonen, allemaal in dezelfde oplossing. De visie was een holistische oplossing die het bedrijf in de komende jaren zou kunnen helpen groeien en evolueren.

Dynamicweb als oplossing

Speciaal ontworpen webpagina's, met B2B extranet voor professionele distributeurs. Top of the line visuele configurator, volledig geïntegreerd met de Optiwin oplossing. De oplossing is ook volledig geïntegreerd met Microsoft Dynamics AX 2012 R3, evenals delen van CMS en digitale marketingfuncties in Dynamicweb zijn geïntegreerd met Microsoft CRM Online.

Resultaten

Het nieuwe B2B e-commerce portaal zal ultimo september 2018 van start gaan. Verwacht wordt dat het portaal distributeurs en detailhandelaren in staat zal stellen een nieuwe en verbeterde bestelstroom te krijgen op basis van aangepaste productconfiguratie, geautomatiseerde bestelprocessen en 24-uurs selfservice voor bestellingen, offertes en unieke prijzen en kortingen.
Hilde Guneriussen, Marketing Coordinator, H-Vinduet Fjerdingstad AS
"De oplossing van Dynamicweb en Peritus, geïntegreerd met belangrijke systemen van derden zoals AX en Optiwin, brengt ons naar een nieuw en hoger niveau, in termen van het online presenteren en verkopen van onze producten. We zien een mooie toekomst in onze kwaliteitsvensters!"
- Hilde Guneriussen, Marketing Coordinator, H-Vinduet Fjerdingstad AS
H-Vinduet Fjerdingstad AS
Klant
H-Vinduet Fjerdingstad AS
Locatie
Noorwegen
Segment
Manufacturing
Website
www.fjerdingstad.no
Partner
Peritus AS

Soortgelijke cases