HC Cargo

HC-CARGO is de toonaangevende leverancier van elektrische auto-onderdelen in Europa - inclusief HC-CARGO starters, dynamo's, aircocompressoren en auto-elektrische reserveonderdelen en accessoires. Sinds 2008 is HC-CARGO een onderdeel van de Bosch Group.

Uitdaging

De statistieken laten zien dat 75% van de zakelijke klanten van HC Cargo in Europa en Noord-Amerika producten online onderzoeken voordat ze een aankoop doen. Gecombineerd met de uitgebreide HC Cargo productcatalogus, die momenteel zo'n 24.000 producten bevat, had het bedrijf behoefte aan een snelle en intelligente e-commerce oplossing met gebruiksvriendelijke zoekopties en intuïtieve navigatie.

Het bedrijf moest daarnaast een krachtige zoekfunctie toevoegen die in staat is om het enorme aantal productconfiguratie-opties bij te houden, gecombineerd met alle individuele prijzen, voorraad- en verzendopties.

Dynamicweb als oplossing

Het Dynamicweb All-in-One Platform vormt de ruggengraat in de nieuwe HC Cargo B2B e-commerce oplossing, die momenteel zeven taallagen bevat (13 tegen het einde van het jaar). De oplossing is zeer schaalbaar en HC Cargo kan eenvoudig nieuwe internationale winkels en bestemmingspagina's toevoegen om hun 14.000 klanten wereldwijd te bedienen.

De oplossing biedt retailers een nieuwe B2B-login, waarmee ze nieuwe gebruikers kunnen toevoegen, nieuwe producten kunnen bestellen, voorraad statussen kunnen controleren, favorietenlijsten kunnen maken en kunnen uitchecken - allemaal op één plek. De sectie bevat ook een complexe zoekfunctie met 'instant search'-mogelijkheden, wat betekent dat dynamische resultaten verschijnen terwijl de gebruiker typt. De zoekfunctie is gebaseerd op de Lucene-index en de Angular JS, waardoor deze snel en betrouwbaar is en automatisch de zoekresultaten toont in een vervolgkeuzemenu verdeeld op basis van producten, categorieën en artikelen.

Alles bij elkaar maakt de zoekfunctie het voor de gebruikers een stuk eenvoudiger om te navigeren tussen duizenden producten met complexe namen en cijfers.

De volledige zoekopdracht omvat de 24.000 producten in de HC Cargo-database en de geschatte 512.000 OEM-nummers (Original Equipment Manufacturer). De klant kan ook de volledige productcatalogus doorzoeken door zijn kenteken, model of zelfs motortype in te voeren.

Ten slotte zorgt de sterke integratie met Dynamics AX ervoor dat alle gebruikers volledige toegang hebben tot actuele, gebruikers-specifieke prijzen, verzendmethoden en facturen.

Resultaten

HC Cargo heeft een krachtige en uitgebreide B2B e-commerce oplossing gelanceerd die ongeveer 30.000 unieke producten in vijf verschillende talen, 900.000 stuklijsten, 25.000 gebruikers en meer dan 100.000 online verzoeken tijdens het piekuur verwerkt. Tot dusverre heeft de oplossing een online groei van 20% gegenereerd in vergelijking met 2014 en een online aankooptarief van 58%.

HC Cargo
Klant
HC Cargo
Locatie
Denemarken
Segment
B2B, Distribution, Dynamics AX
Website
www.hc-cargo.co.uk/
Partner
Novicell

Soortgelijke cases