Hummel

Hummel is een bekend Deens mode- en sportmerk met een wereldwijde aanwezigheid en kantoren in Denemarken, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Turkije.

Uitdaging

Om online groei in nieuwe en reeds bestaande markten te waarborgen, besloot Hummel om een nieuwe B2B e-commerce oplossing te zoeken.

Hummel was op zoek naar een nieuw B2B e-commerce platform dat goed samen gaat met het nieuwe ERP-platform van Hummel, Microsoft Dynamics NAV en met Pebblestone Fashion. Dit platform moet zware handmatige workflows reduceren bij het onderhoud en het updates van de uitgebreide productnummers, afbeeldingen en de vele artikelnummers. Tegelijkertijd moet het beheer van de grote hoeveelheid producten met veel varianten en gedetailleerde productinformatie eenvoudig zijn.

Daarnaast moeten dealers hun zeer specifieke productaanbod, prijsinformatie en voorraad direct vanuit het ERP-systeem kunnen zien.

Het nieuwe e-commerce platform zou ook een productconfigurator moeten bevatten, waarmee retailers unieke sportkledingartikelen kunnen ontwerpen voor de plaatselijke sportteams.

Dynamicweb als oplossing

Om de doelstellingen te bereiken, heeft Hummel gekozen voor het Dynamicweb platform, zowel voor B2B als B2C, en daardoor voor synergie door één integratie tussen ERP en PIM, B2B en B2C.

Deze unieke Dynamicweb platformoplossing vermindert het risico op fouten door twee verschillende online platformen te onderhouden en verzekert een economisch voordeel.

De Dynamics NAV, Pebblestone Fashion oplossing omvat alle essentiële zaken van pre-sales tot supply chain; planning, ontwerp, sourcing, inkoop, logistiek, warehousing en financiële administratie.

Het Dynamicweb platform biedt overzichten van relevante producten en gerichte content door middel van geavanceerde filtering naar de vele verschillende klantsegmenten en garandeert een soepele winkelervaring, zelfs bij het uitgebreide assortiment van Hummel.

Bovendien kunnen dealers unieke en individuele sportkledingartikelen voor teams configureren, waardoor eindgebruikers het gewenste ontwerp krijgen. De productconfigurator is gebaseerd op 100% standaard Dynamicweb.

Resultaten

De nieuwe Dynamicweb oplossing van Hummel heeft een goed rendement op de investering weten te behalen op basis van de vele kostenbesparingen die zijn bereikt door het verminderen van de werklast in prijsonderhoud en productinformatie in meerdere systemen.

Bovendien heeft het online B2B platform retailers een uniek doel gegeven om levertijden op tijdelijk uitverkochte producten te zien.

Het nieuwe online bestelproces is geoptimaliseerd om dealers een extreem snel overzicht te geven van de vele verschillende varianten en modeltypen door middel van een zeer gebruikersvriendelijke matrix die ook de voorraadhoeveelheid en leverdata weergeeft.

Hummel
Klant
Hummel
Locatie
Denemarken
Segment
B2B, PIM, Manufacturing, Dynamics NAV
Website
b2b.hummel.dk/
Partner
NORRIQ A/S

Soortgelijke cases