ID

ID is een succesvol Deens bedrijf en een van Europa's grootste fabrikanten van bedrijfskleding en staat al drie decennia lang bekend om zijn hoogwaardige oplossingen.

Uitdaging

ID nam in eerste instantie contact op met Dynamicweb partner, Co3, over een nieuwe digitale oplossing ter vervanging van de verouderde bedrijfswebsite en dealershop. Technische stabiliteit was een absolute topprioriteit om het klantgemak te garanderen door middel van optimale prestaties en snelheid.

Dynamicweb als oplossing

ID vermeldde Product Information Management (PIM) als onderdeel van hun oplossingsvereisten, maar wilde een meer gekwalificeerd en goedkoper alternatief vinden voor de twee grootste PIM systemen op de Deense markt. ID kende de benodigde resources voor het volledig benutten van de functies en mogelijkheden in een compleet PIM systeem, dat uiteindelijk hun werkelijke zakelijke behoeften zou overtreffen. In plaats daarvan wilde ID beginnen met een eenvoudige PIM- en e-commerce oplossing die in staat is om te groeien samen met het bedrijf.

PIM in Dynamicweb
ID koos uiteindelijk voor de nieuwe Dynamicweb PIM als onderdeel van het Dynamicweb All-in-One-platform, omdat er minder integraties nodig zouden zijn en de bedrijfsprocessen eenvoudiger zouden worden. De beslissing werd gesteund door Co3, die voorstander was een stappenplan voor PIM. Ten slotte, het feit dat het Dynamicweb PIM systeem slechts een fractie kostte van de prijs van de bekendere systemen, was natuurlijk een groot pluspunt, maar niet cruciaal voor de uiteindelijke beslissing.

In de zomer van 2018 hebben ID en Co3 het eerste deel van de PIM implementatie voltooid en zijn nu klaar om deel twee in te leiden, dat door ID alleen wordt afgehandeld. Het vereist alleen enige basistraining en begeleiding.

Espresso 4.0
Co3 heeft een oplossing ontwikkeld, Espresso 4, die bovenop Dynamicweb 9 is gebouwd. Het biedt klanten, ook ID, een geavanceerde, kant-en-klare e-commerce oplossing met standaardfuncties en functies die 60% van de initiële technische vereisten dekken die door ID worden gespecificeerd. Het resterende deel werd gemakkelijk bedekt zonder onnodige complexiteit te introduceren. Om het wat gemakkelijker te maken, beschikt ID al over een zeer bekwaam team van website-editors die in staat zijn content toe te voegen en te onderhouden zonder enige hulp van Co3. De bespaarde uren worden in plaats daarvan besteed aan het creëren van een geweldige gebruikerservaring.

Fashion - B2B varianten
De centrale functionaliteit in de nieuwe oplossing is een snelle en effectieve dispositie van een specifieke stijl in verschillende maten en kleuren. Het Co3 UX-team heeft een zeer intuïtief en gebruikersvriendelijk besteluniversum gecreëerd dat goed is ontvangen door hun klanten.

Download-manager
Een ander centraal onderdeel van het project is de mogelijkheid om productgegevens en media te downloaden. Co3 heeft de download-manager, een standaardfunctie in de Espresso-oplossing, geïntegreerd waarmee klanten productgegevens uit de volledige productcatalogus kunnen selecteren en downloaden.

Resultaten

Met de nieuwe oplossing heeft ID een toekomstbestendige digitale oplossing gekregen die hun continue groei kan ondersteunen. De klanten hebben de nieuwe e-commerce omgeving omarmd en positieve feedback gegeven.

De PIM-reis is nog maar net begonnen en Co3 heeft ID voorzien van de nodige tools en knowhow die nodig zijn om de volgende stappen te zetten.

Benieuwd hoe uw PIM project eruit zou komen te zien? Met de PIM Project Estimator ontvangt u direct een schatting.
ID
Klant
ID
Locatie
Denemarken
Segment
B2B, PIM, Manufacturing
Website
www.id.dk/en
Partner
Co3 A/S

Soortgelijke cases