KOKS Group

Het familiebedrijf KOKS Group is in 1989 opgericht en richtte zich toen op de industriële reinigingsbranche. Inmiddels bestaat KOKS uit vijf gespecialiseerde bedrijven en twee participaties in verhuurmaatschappijen in Nederland, België en Tsjechië. KOKS Group heeft zo'n 250 medewerkers en behoort tot de top 3 op het gebied van verkoop en productie van speciaal materieel.

Uitdaging

KOKS Group is een dynamische producent en leverancier van speciaal materieel en al ruim 25 jaar een betrouwbare partner voor de industriële sector, de rioolreinigingsbranche, particuliere (reinigings) bedrijven, de spoorbranche, vervoersbedrijven, wegenbouwers, gemeenten en overheden.

KOKS Group heeft de ambitie om marktleider te worden, die als producent en leverancier haar doelgroep van totaaloplossingen kan voorzien en deze daarmee volledig "ontzorgt".

Dynamicweb als oplossing

Bluedesk heeft KOKS Group geholpen in het realiseren van deze ambitie door de online strategie verder uit te werken en de huidige online basis naar een hoger niveau te tillen.

Er is een multi-site platform neergezet die schaalbaarheid biedt in; business-units (sites, uitingen, product-assortiment), landen/regio’s/talen en die zich ent op de verschillende doelgroepen, zonder hierbij de herkenbaarheid geleidt vanuit de corporate divisie uit het oog te verliezen.

Hiervoor is gebruik gemaakt van Dynamicweb een platform welke zich uitstekend leent voor het targetten en bereiken van doelgroepen, voorziet in informatie vanuit het platform en pro-actief door middel van de marketing module gericht informatie kan verstrekken aan gebruikers. Door middel van een MijnKoks omgeving kan informatie die alleen voor specifieke gebruikers(groepen) van toepassing is worden gedeeld en afgeschermd voor de rest van de wereld.

Resultaten

Het eindproduct is verder in opbouw vanuit het perspectief van de klant. Alle faciliteiten om hun online presence te ondersteunen zijn aanwezig. Door dit principe te gebruiken kan de klant stapsgewijs en in eigen tempo de overgang maken van de oude naar de nieuwe situatie.

Tevens biedt het platform ruimte voor uitbreiding vanuit de functionaliteiten die Dynamicweb biedt, als ook eventueel maatwerk die door Bluedesk gebouwd kan worden.
KOKS Group
Klant
KOKS Group
Locatie
Nederland
Segment
B2B, CMS, Manufacturing
Website
www.koks.com
Partner
Bluedesk E-Business B.V.

Soortgelijke cases