LifeHammer

LifeHammer is internationaal bekend om zijn autoveiligheidshamer. LifeHammer heeft een breed scala aan veiligheidshamers van verschillende groottes en is door de jaren heen uitgegroeid tot een toonaangevend merk op het gebied van autoveiligheid.

Uitdaging

LifeHammer blijft een van de toonaangevende merken in de autoveiligheidsbranche, maar wilde het wereldwijde klantenbereik en de merkbekendheid vergroten. Om dit te doen, heeft Lifehammer samen met Dynamicweb partner Innovadis een nieuw online platform gecreëerd, inclusief content management, e-commerce en online marketing.

Dynamicweb als oplossing

Om te voldoen aan de internationale intenties, hebben Innovadis en Lifehammer besloten om het Dynamicweb platform te gebruiken, waarmee eenvoudig meerdere internationale websites + e-commerce kunnen worden verwerkt. Daarom heeft Lifehammer de nieuwe oplossing meteen gebruikt om een Nederlandse, Engelse, Franse en Duitse versie te lanceren, inclusief actuele productinformatie.

Een van de meest effectieve functies in het nieuwe e-commerce platform is de internationale winkelzoeker, waarmee bezoekers een winkel in Europa, de VS of Australië kunnen vinden.

Samen met de e-commerce-module en de marketingintegratie op social media, stelt het Lifehammer in staat om waardevolle omni-channel marketing uit te voeren, waarbij klanten zowel producten, prijzen als fysieke winkels op de website kunnen vinden. Het voegt niet alleen een extra impuls toe aan de fysieke verkoop, maar trekt ook meer online klanten aan die profiteren van uitgebreide productgegevens, actuele prijzen en gebruiksvriendelijke bestelprocessen. Bovendien is PayPal toegevoegd als betaaloptie in de uitcheckflow. Ten slotte heeft Innovadis Lifehammer geholpen meer traffic te genereren door SEO en SEA-verbeteringen.

Resultaten

Vanaf de eerste dag begon de gecombineerde inspanning van het nieuwe All-in-One Dynamicweb platform extra omzet te genereren, zowel online als in fysieke winkels, en het biedt Lifehammer een uitgebreide tool voor het verder verbeteren en ontwikkelen van 's werelds nummer één leverancier van veiligheidsuitrusting voor auto's.

LifeHammer
Klant
LifeHammer
Locatie
Nederland
Segment
CMS, Marketing, Organization
Website
www.lifehammerproducts.com/
Partner
Innovadis B.V.

Soortgelijke cases