Louis Poulsen

Louis Poulsen Lighting A/S is gespecialiseerd in de productie, marketing en verkoop van bliksemapparatuur voor zowel de particuliere als professionele markt in binnen- en buitenland.

Uitdaging

Louis Poulsen had de wens om een B2C online universum te creëren, wat consistent was met het gevoel voor kwaliteit en design van het bedrijf. Het universum zou een online communicatieplatform voor online activiteiten zoals E-commerce bevatten, bedoeld om de merkbekendheid en zichtbaarheid van hun volledige B2C-productcatalogus te vergroten. De mogelijkheid om officiële producten te kopen en hun volledige catalogus online te tonen, was ook een middel tegen valse exemplaren.

Dynamicweb als oplossing

Een nieuwe B2C E-commerce oplossing op basis van het Dynamicweb platform werd ontwikkeld. Het primaire doel was om de B2C-klanten aan te trekken die bereid waren rechtstreeks bij Louis Poulsen te kopen, terwijl ze zowel huidige als potentiële klanten een volledige online-weergave van producten en accessoires bezorgden.

Het ontwerp is gemaakt in overeenstemming met de denkwijze en het DNA van Louis Poulsen, die de Scandinavische ontwerptraditie weerspiegelen - eenvoudig, stijlvol en functioneel. De nadruk in het nieuwe universum ligt op de koopervaring, zodat klanten geïnspireerd en gemotiveerd raken om iets te kopen.

Resultaten

De nieuwe Louis Poulsen shop heeft hoge conversieratio’s en ordergroottes gegenereerd in vergelijking met de rest van de sector. Dit komt vooral door de ontwerpinteractie tussen het merkuniversum en de koopervaring. Het stelt klanten in staat om de Scandinavische designtradities te herkennen en tegelijkertijd te worden begeleid bij een effectieve inkoopervaring.

Na de implementatie van de nieuwe e-commerce oplossing, beleefde Louis Poulsen een ROI van minder dan 4 maanden en een verdubbeling van de online verkoop in het tweede en derde jaar, voornamelijk vanwege de topscores in Google, goede wisselkoersen en een zeer laag bounce-percentage.

Louis Poulsen
Klant
Louis Poulsen
Locatie
Denemarken
Segment
B2C, Marketing, Retail
Website
www.shop.louispoulsen.dk/
Partner
E-Handelsbureauet Wølund & Wraae

Soortgelijke cases