MAVOM

Een responsief en meertalig platform, waar content gemakkelijk kan worden beheerd

Uitdaging

Mavom is distributeur van specialistische chemicaliën in Nederland, België en Duitsland. Met hun jarenlange ervaring, technische expertise en klantgerichtheid adviseren zij hun industriële klanten over de juiste chemie voor hun specifieke toepassing. Zij bieden producten aan voor een betere hechting, soepelere werking, langere levensduur en goede bescherming. Welke chemie u ook zoekt, bij Mavom vindt u het antwoord.

Het creëren van een goede bedrijfswebsite is de eerste prioriteit, om uiteindelijk uit te groeien tot een e-commerceplatform waar goederen en diensten van de twee business units van MAVOM op de markt kunnen worden gebracht.

Beginnen bij het begin is voorlopig het online credo, de eerste fase. Een basis die een goede website betreft, die goed is toegerust voor het uitvoeren van online marketing en die kanalen biedt voor verkoop. Een gefaseerde uitvoering van de ambitie is aan te raden. Zo blijft het neerzetten van de bijgewerkte online positie duidelijk en haalbaar.

Er was geen aparte site voor MAVOM Specialty Chemicals en MAVOM Chemical Solutions. Vrij recent hebben beide Business Units een eigen visuele identiteit gekregen door te onderscheiden met een slogan en een eigen kleur. Specialty Chemicals kenmerkt zich door de kleur blauw en Solutions wordt uitgevoerd met de kleur Rood. Op dit moment landen de klanten voor beide Business Units nog steeds op dezelfde website en online is er geen duidelijke definitie.

Dynamicweb als oplossing

Een responsief en meertalig platform, waar de content gemakkelijk en onafhankelijk kan worden beheerd via een uitstekend Content Management Systeem dat deel uitmaakt van Dynamicweb.

- Uitstekende presentatie van de MAVOM producten door gebruik te maken van de e-commerce module die onderdeel is van Dynamicweb. (e-commerce voorsorteren in de volgende fase)

- Presenteer beide bedrijfsonderdelen afzonderlijk binnen MAVOM.nl

- Uitstekende marketingmogelijkheden om klanten zo relevant mogelijk te bedienen en dichtbij te houden door gebruik te maken van de marketing suite als onderdeel van Dynamicweb.

Resultaten

Een ontwerp dat de bezoeker aanspreekt en vlot begeleidt en bedient via de site en het makkelijk maakt om online in contact te komen met MAVOM.

- Een site die conversie uitnodigt en verleidt en er daardoor voor kan zorgen dat bezoekers via online communicatie worden aangemoedigd om zaken te doen met MAVOM.

- Een site die klaar is om in de volgende stap uit te breiden met e-commerce functies die direct bijdragen aan de omzet en/of efficiëntie van MAVOM.

- Een platform dat in de volgende fase kan worden gekoppeld aan ERP, CRM en PIM.
MAVOM Specialty Chemicals
Klant
MAVOM Specialty Chemicals
Locatie
Nederland, België, Duitsland
Segment
B2B, Distribution, Dynamics NAV
Website
www.mavom.nl/
Partner
Bluedesk E-Business B.V.

Soortgelijke cases