Nevotex

Nevotex is de toonaangevende groothandel in stoffen, leer, materialen en kleding voor stoffeerders en de meubelindustrie in Scandinavië en de Baltische staten.

Uitdaging

Nevotex wilde een e-commerce oplossing die de online verkoop kon vergroten. De oplossing moest ook real-time worden geïntegreerd met het ERP-systeem van het bedrijf, Microsoft Dynamics NAV. Ten slotte had Nevotex een schaalbare en flexibele oplossing nodig die verschillende landen, talen en valuta's kon omvatten om met buitenlandse filialen van het bedrijf samen te werken.

Dynamicweb als oplossing

De oplossing bevat specifieke principes: een gebruikersvriendelijke interface met een functioneel en stijlvol ontwerp, een korte responstijd, eenvoudige navigatie en gecategoriseerde productpagina's met relevante productinformatie. De slimme zoekfunctie zorgt voor eenvoudige navigatie door de hele productcatalogus door relevante zoeksuggesties aan te bieden.

De real-time integratie met Microsoft Dynamics NAV zorgt voor een eenvoudige en veilige afhandeling van producten, klanten en bestelinformatie. Klanten loggen eenvoudigweg in om volledige toegang te krijgen tot de eerdere bestelgeschiedenis, onderhandelde prijzen en gepersonaliseerde content. Alles bij elkaar maakt dit het bestelproces eenvoudig voor zowel Nevotex als hun klanten.

Resultaten

Vanaf de eerste dag heeft de nieuwe oplossing het aantal online bestellingen met meer dan 100% verhoogd. Het heeft ook winstgevende schaalmogelijkheden opgeleverd, wat betekent dat Nevotex eenvoudig nieuwe taalversies aan de oplossing kan toevoegen. Elke versie kan vervolgens worden geoptimaliseerd op basis van lokale marktvoorkeuren met betrekking tot collecties, marketingmateriaal en betalings- en verzendmethoden. Bovendien is Nevotex in staat om elke e-commercesite te personaliseren om gerichte content aan specifieke klanten en klantengroepen te leveren.
Nevotex
Klant
Nevotex
Locatie
Zweden
Segment
B2B, Manufacturing, Dynamics NAV
Website
ehandel.nevotex.se/
Partner
Mindflower

Soortgelijke cases