Normark

Normark is een toonaangevende B2B-distributeur van vis-, jacht- en outdoorartikelen. Het bedrijf distribueert enkele van 's werelds bekendste merken aan retailers in Scandinavië.

Uitdaging

Het sales team van Normark verwerkt en levert producten die zijn afgestemd op het seizoen aan alle retailers. Om het proces te verbeteren en te vereenvoudigen, wilde Normark de retailers de mogelijkheid bieden om hun eigen specifieke en unieke bestellingen te plaatsen ter aanvulling van gestandaardiseerde leveringen.

Dynamicweb als oplossing

Samen met hun Zweedse partner, Softgear, koos Normark het Dynamicweb All-in-One-platform voor een aangepaste B2B E-commerce oplossing met Dynamics ERP-integratie. Dit zou het bestelproces volledig automatiseren en de handmatige werklast voor zowel Normark als hun vele retailers verminderen. Ten slotte kunnen zowel Normark, de retailers als de klanten profiteren van een hoge flexibiliteit in het bestelproces, waardoor de kans op uitverkochte producten, leveringsvertragingen en complexiteit tot een minimum wordt beperkt.

Resultaten

De holistische B2B e-commerce oplossing heeft het verkoopproces vereenvoudigd voor alle betrokkenen en heeft de handmatige uitgaven met betrekking tot eerdere bestellingen uitgesloten. De NAV-integratie automatiseert het proces, waardoor Normark en Softgear zich kunnen concentreren op het maximaliseren van de bedrijfswaarde door vereenvoudigde en effectieve B2B orders aan te bieden. Dit betekent dat de winkeliers betere klantenservice kunnen bieden om de fysieke verkoop te verbeteren.

Matts Baum, CEO, Normarks Scandinavia AB
"Onze klanten hebben de behoefte om hun basisbestellingen in een seizoen op korte termijn te kunnen aanvullen, en niet altijd tijdens de normale kantooruren. Zij moeten ook kijken of het product beschikbaar is voor onmiddellijke levering. Softgear heeft ons geholpen om dit op te lossen door een ultramoderne B2B-webshop in Dynamicweb te creëren. De webshop is meer dan alleen het verkopen van goederen; het bespaart onze klanten en ons telefoongesprekken over verloren facturen of leveringsvertragingen omdat dit allemaal doorzoekbaar is op het web. "
- Matts Baum, CEO, Normarks Scandinavia AB
Normark
Klant
Normark
Locatie
Zweden
Segment
B2B, Distribution, Dynamics NAV
Website
webshop.normark.se
Partner
Softgear

Soortgelijke cases