45% meer omzet online door overstap van Magento 1 naar Dynamicweb

Ongediertewinkel.nl/Ungeziefershop.de is dé online autoriteit op het gebied van ongedierte bestrijding in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk

Uitdaging

De webshop van Ongediertewinkel draaide al jaren op Magento 1. Doordat de ondersteuning vanuit Magento stopt voor Magento 1 platformen was het noodzakelijk om te kijken naar een nieuw online platform.

De wens vanuit de klant was duidelijk: een alles in één platform, geen gedoe en één aanspreekpunt voor alle online zaken. Met andere woorden: CAAS - All-in-one e-commerce voor een vaste prijs per maand van Bluedesk.

Dynamicweb als oplossing

Binnen slechts twee maanden tijd heeft Bluedesk voor Ongediertewinkel een compleet nieuw e-commerce platform gecreëerd waarin techniek, marketing, doorontwikkeling & support zijn samengevoegd tot één waardevolle oplossing.

Het all-in-one platform op basis van Dynamicweb is voorzien van best practises en bewezen marktstandaarden.

Naast de Nederlandse markt is Ongediertewinkel ook actief in België, Duitsland en Oostenrijk. De Duitse doelgroep wordt bediend met het domein ungeziefershop.de. Deze twee talen kunnen vanuit Dynamicweb perfect beheerst worden. Op deze manier kan Ongediertewinkel efficient en snel werken.

Resultaten

Door een goede en intensieve monitoring heeft Bluedesk het bezoekersgedrag van Ongediertewinkel in kaart kunnen brengen en daar in de nieuwe omgeving op in kunnen spelen.

De nieuwe webshop resulteerde meteen in meer omzet. Op 3 maart 2020 ging de nieuwe webshop van Ongediertewinkel live. Eén maand later waren de resultaten al goed zichbaar:

💰 45% meer omzet
📈 54% meer transacties

Ongediertewinkel maakt nu gebruik van een complete all-in-one oplossing gebaseerd op het Dynamicweb platform en wordt door Bluedesk volledig ontzorgd op het gebied van marketing, techniek, design en service.
"Met CaaS is nu veel meer mogelijk, allemaal kleine dingetjes die het verschil maken. Zo kunnen we nu specificaties toevoegen aan producten, is het mogelijk om zelf elementen aan SEO-pagina’s toe te voegen en kunnen we per product nu drie USP’s laten zien."
- Roy Rijkers - Eigenaar Ongediertewinkel
Ongediertewinkel
Klant
Ongediertewinkel
Locatie
Nederland, België, Duitsland & Oostenrijk
Segment
B2C, CMS, Marketing, Retail
Website
www.ongediertewinkel.nl/
Partner
Bluedesk E-Business B.V.

Soortgelijke cases