Polar Seafood

Met het hoofdkantoor in Nuuk, Groenland is Polar Seafood het grootste particuliere visserijedrijf dat actief is in Groenland. Polar Seafood is een van de belangrijkste leveranciers van Scandinavië voor een breed scala aan visproducten die geschikt zijn voor verwerkers, groothandels, cateraars en retailklanten.

Uitdaging

Polar Seafood had een nieuw marketingplatform nodig voor hun tien websites. De sites verschillen qua concept en taal, maar ze hebben allemaal volledig onderhoud nodig vanuit één systeem om de vereiste hoeveelheid handmatige resources te minimaliseren, wat mogelijk is met het Dynamicweb All-in-One Platform.

Het webdesign moest responsief zijn op verschillende browsers en moest voldoen aan de marketingvereisten voor gebruiksgemak. Producten moesten worden weergegeven voor snelle toegang tot datasheets en er moest een doorzoekbare receptensectie aan de site worden toegevoegd.

Ten slotte had Polar Seafood een grafische opfrissing nodig van hun bedrijfsidentiteit, die een eenheid moest vormen voor hun marketingtaal en gecentraliseerd vanuit het hoofdkantoor in Denemarken.

Dynamicweb als oplossing

• Snelle en heldere Razor templates met verkleinde SASS (CSHTML en SCSS);
• Templates zijn hetzelfde over de gehele website;
• Het identiteitskleurenschema wordt gedefinieerd als item-selecties voor voor- en achtergrondkleuren;
• Items worden gebruikt voor websites, pagina's en alinea's;
• Een 'Standaard' content item varieert in functie, positie, uiterlijk, interactie, enz.;
• Specifieke master en pagina content wordt gemakkelijk gedefinieerd als item instellingen;
• Itemlijsten worden gebruikt voor de gebieden Producten en Recepten met een smart-search functie;
• De Galerie module wordt gebruikt voor het leveren van hoge resolutie afbeeldingen aan de Global Press;
• De Folders Image Resize functie wordt gebruikt om het onderhoud voor webmasters te vereenvoudigen
• Het gebruik van itemiconen/miniaturen maakt het eenvoudig voor de webmasters om de verschillen te begrijpen.

Resultaten

Polar Seafood en Dynamicweb partner Norriq ontwikkelden een sterke, snelle en responsiefe oplossing die een intuïtieve backend biedt aan het marketingteam voor het bewerken van content en tools die nodig zijn voor volledige contentflexibiliteit om Polar Seafood's identiteit te behouden. Alle producten worden vermeld met gemakkelijke toegang tot datasheets en gerelateerde recepten en de visuele identiteit is nauw gedefinieerd in selecteerbare kleuren en het bedrijfslettertype is geïmplementeerd.

het uiteindelijke ontwerp is visueel aantrekkelijk met een nieuwe frisse look die het bedrijf onderscheidt van zijn concurrentie. Een totaal van 30 logovarianten werd ook opnieuw ontworpen in het proces en de bedrijfskleuren werden zowel online als offline geherdefinieerd. 

Lotte Bill, Head of Marketing
"Onze nieuwe site is flexibel, gemakkelijk om mee te werken en voldoet aan alle vereisten die we hadden voor een nieuwe website."
- Lotte Bill, Head of Marketing
Polar Seafood
Klant
Polar Seafood
Locatie
Groenland
Segment
CMS, Marketing, Distribution
Website
www.polarseafood.dk
Partner
NORRIQ A/S

Soortgelijke cases