ProDesign

Denmark ontwerpt kwaliteitsbrillen, sterk geworteld in de klassieke Deense designtraditie

Uitdaging

De vorige website van ProDesign Denmark was uitsluitend gericht op de detailhandel; opticiens. Het was eigenlijk een online catalogus toen zij besloten om een nieuwe webstrategie met een meer eindgebruikersgerichte aanpak te implementeren en daarom had de site een complete make-over nodig. De belangrijkste doelstellingen waren de presentatie van ProDesign producten en het versterken van merkkennis bij retailers en eindgebruikers.

Dynamicweb als oplossing

Dynamicweb werd gebruikt voor de uitdaging om een gloednieuw online universum te creëren voor ProDesign's klanten. De site toont de huidige collectie met ongeveer 500 producten en is geïntegreerd met het ERP systeem Visma, waar alle productgegevens worden bijgehouden.

Een filter-zoekoptie helpt ProDesign's klanten om frames op te zoeken op basis van materiaal, grootte, kleur en geslacht. Om het merk verder te promoten, is de site geïntegreerd met social media zoals Youtube, Twitter en Facebook om content weer te geven. De site stelt de opticiens in staat om nieuwe producten te bestellen en bevat daarnaast instructievideo's.

Een nieuwe functie van de website stelt gebruikers in staat om de frames online uit te proberen, wat betekent dat de gebruikers een afbeelding van zichzelf kunnen uploaden en verschillende frames op de afbeelding kunnen plaatsen om te zien hoe het eruit zal zien en of het bij hun gezicht past. En, natuurlijk, met één klik kan de gebruiker de afbeelding delen op een social media site - een uitstekende manier om klanten te ondersteunen in het begin van hun beslissingsproces.

Resultaten

Since de lancering van de nieuwe website neemt het online verkeer voortdurend toe en bereikt het maximaal 40.000 bezoekers per maand. De nieuwe website zorgde voor een omzetstijging van 14% in vergelijking met het jaar daarvoor. 

Pernille Dressel, Marketing Coördinator, ProDesign Denmark

"Onze nieuwe Dynamicweb oplossing is een enorm succes gebleken. We kozen ervoor om met Dynamicweb samen te werken, zowel omdat we het veiliger vonden om een ervaren systeem te kiezen, maar ook omdat het gemakkelijk is om mee te werken in onze dagelijkse routines. "
- Pernille Dressel, Marketing Coördinator, ProDesign Denmark

ProDesign
Klant
ProDesign
Locatie
Denemarken
Segment
B2B, CMS, Retail, Visma
Website
www.prodesigndenmark.com
Partner
Humanpixels ApS

Soortgelijke cases