Spaldings

Spaldings bedient meer dan 28.000 klanten uit de landbouwsector en 6000 klanten in de groenvoorziening in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Als onderdeel van de Marubeni Group, heeft Spaldings momenteel een omzet van £27,5 miljoen in de Britse en Ierse markten, samen met de uitvoer naar andere overzeese markten.

Uitdaging

Spaldings is een toonaangevende distributeur van landbouw- en grondverzorgingsproducten, met het hoofdkantoor in Lincolnshire, Verenigd Koninkrijk. Met meer dan 10.000 producten en een aantal nieuwe producten die elk jaar worden ontwikkeld en geïntroduceerd, had Spaldings een efficiënt Product Information Management systeem nodig voor al hun gegevens.

Dynamicweb als oplossing

De perfecte oplossing werd gevonden in het Perfion PIM systeem dat ook 100% integreert met het Dynamics NAV ERP systeem en het Dynamicweb CMS platform.

Informatie over nog niet bestaande producten wordt opgeslagen en beheerd in Perfion parallel aan de gegevens van reeds bestaande producten. Als het bedrijf ervoor kiest om een nog niet bestaand product in productie te nemen, is het gerelateerde Product Information Management proces uiterst eenvoudig, omdat alle informatie al in Perfion is opgeslagen.

Resultaten

Elk jaar publiceert Spaldings een zeer uitgebreide productcatalogus met 10.000 items plus een aantal flyers. Vóór de overgang naar Dynamicweb en Perfion werden deze publicaties gemaakt met een ouder catalogusbeheersysteem, waarvan slechts enkele medewerkers wisten hoe ze deze moesten gebruiken en die niet goed samenwerkten met de andere IT oplossingen van het bedrijf.

Met de ingebouwde functionaliteit voor catalogusbeheer, maakt Perfion het nu een koud kunstje om de catalogi en ander afdrukmateriaal van Spalding te maken en te organiseren. Wanneer productgegevens of afbeeldingen in Perfion worden gewijzigd, kunnen de InDesign documenten automatisch worden bijgewerkt met alle wijzigingen. Dankzij het gebruiksgemak van Dynamicweb en Perfion kunnen alle relevante werknemers van Spaldings hun eigen productgegevens beheren.

Parallel aan het Perfion PIM project implementeert Spaldings het Dynamicweb All-in-One Platform waarmee Perfion ook nauw is geïntegreerd.

Spaldings
Klant
Spaldings
Locatie
Verenigd Koninkrijk
Segment
B2B, CMS, PIM, Distribution, Dynamics NAV
Website
www.spaldings.co.uk
Partner
Perfion

Soortgelijke cases