Varo Energy

VARO is leverancier van hoogwaardige brandstoffen voor verschillende type klanten en industrieën in Noordwest-Europa. VARO produceert en distribueert vanuit Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en de Benelux o.a. transportbrandstoffen, brandstof voor verwarming en biobrandstoffen.

Uitdaging

Als vervanging voor het verouderde (SPOT) brandstoffen handelssysteem heeft VARO eind 2017 gezocht naar een business partner die nieuwe ideeën en passende business oplossingen kon bedenken, realiseren en integreren met de reeds aanwezige ERP systemen.

In dit brede spectrum aan wensen en eisen diende Bluedesk een nieuw online platform te realiseren, in eerste instantie gericht op de Benelux en in tweede fase gericht op Zwitserland, Duitsland en Frankrijk. Binnen de verschillende landen opereren meerdere ondernemingen met specifieke werkprocessen, waardoor de basis van de nieuwe business applicatie myVARO voldoende flexibel dient te zijn om hierop te kunnen anticiperen.

De myVARO brandstoffen handelsapplicatie is een van de belangrijkste “levensader” voor de VARO wholesale organisatie en dient realtime prijssettings en wijzigingen te publiceren. Waarop klanten van VARO direct kunnen reageren met: “orders” en “bids & quotations”, een niet onbelangrijk gegeven!

Dynamicweb als oplossing

Als business partner heeft Bluedesk in dit traject de business consultancy, development van de online applicatie en integratie met Navision verzorgd, waarbij het Dynamicweb All-In-One business platform als basis dient voor de myVARO brandstoffen handelsapplicatie. Bluedesk heeft op het Dynamicweb platform een volwaardige web-based frontend applicatie ontwikkeld voor de B2B klanten van VARO.

Resultaten

Het Dynamicweb platform voorziet in multi-language, eCommerce, content management en e-mailing faciliteiten voor de verschillende landen en business onderdelen. Dit door een heldere scheiding aan business functionaliteiten per bedrijfsonderdeel. Een platform waar VARO op verschillende vlakken kan door ontwikkelen en integreren met huidige en toekomstige systemen.
VARO Energy Netherlands B.V.
Klant
VARO Energy Netherlands B.V.
Locatie
Waalhaven Z.Z. 11, 3089 JH Rotterdam, Nederland
Segment
B2B, CMS, Marketing, Distribution, Dynamics NAV
Website
nl.myvaro.com/login
Partner
Bluedesk E-Business B.V.

Soortgelijke cases