B2C shop voor verkoop van outdoor schoenen op de internationale markt

Sinds 1920 ontwerpt en produceert Viking Outdoor Footwear AS (VOF) outdoor-schoenen van hoge kwaliteit. Het bedrijf is een van de oudste merken van Noorwegen en streeft nog steeds naar perfectie in zowel productontwerp als kwaliteit.

Uitdaging

VOF had behoefte aan een nieuwe B2C winkel met nauwere integratie met hun Aspect4 ERP systeem. Ze wilden de wereldmarkt benaderen met een gestroomlijnde winkelervaring waarbij alle gegevens naadloos zouden moeten vloeien tussen de webshop en het ERP systeem. De klanten zijn vrouwen en mannen, kinderen en volwassenen over de hele wereld, die behoefte hebben aan outdoor schoenen.

Dynamicweb als oplossing

Met Dynamicweb All-In-One kon VOF zowel een B2C winkel, nieuwe homepages en een nieuwsbriefoplossing implementeren - in hetzelfde platform - alles goed geïntegreerd! De B2C oplossing heeft een gebruikerservaring die is afgestemd op de daadwerkelijke gebruikersgroep (Later implementeerde VOF ook een parallelle B2B winkel in Dynamicweb, waar managers van schoenenwinkels schoenen kunnen bestellen in een oplossing met een gebruikerservaring die specifiek is afgestemd op hun behoeften). De oplossing wordt geïmplementeerd met behulp van het Rapido framework.

Resultaten

Deze all-in-one oplossing heeft de wereldwijde markt van VOF, zowel eindklanten als wederverkopers, van webshops voorzien met gestroomlijnde gebruikerservaringen, waar ze hun hoge kwaliteit schoenen op de eenvoudigste manier kunnen kopen. Intern heeft VOF substantiële efficiëntie behaald met productgegevens en bestellingen die dag en nacht automatisch worden verzonden. De oplossing is een belangrijk hulpmiddel bij de verdere wereldwijde groei en succes van VOF.
Viking Outdoor Footwear AS
Klant
Viking Outdoor Footwear AS
Locatie
Noorwegen
Segment
B2C, Marketing, Retail
Website
vikingfootwear.com
Partner
EG A/S

Soortgelijke cases