Warmgarant

Warmgarant.nl is een nieuwe leverancier van ketels voor centrale verwarmingssystemen op de Nederlandse markt. Het bedrijf biedt totaalpakketoplossingen vanaf hun website, inclusief levering, installatie en onderhoud.

Uitdaging

Om te kunnen concurreren, had Warmgarant een online B2C e-commerce platform nodig dat klanten van hun concurrenten kon aantrekken. Dat betekende dat de focus moest liggen op verbeterde klantervaring en bruikbaarheid, evenals verbeterde SEO mogelijkheden.

Dynamicweb als oplossing

Warmgarant en Dynamicweb partner, Innovadis, hebben het Dynamicweb All-in-One Platform gebruikt om een B2C oplossing te maken om de zakelijke doelstellingen van Warmgarant te ondersteunen.

Een van de belangrijkste functionaliteiten is de productconfigurator, waarmee bezoekers hun centrale verwarmingssysteem kunnen aanpassen door de juiste ketel, thermostaat, diverse add-ons en onderhoudsmogelijkheden te kiezen. Daar bovenop komt de interactieve hulp bij het winkelen, wat de klant helpt de oplossing te vinden waarnaar zij op zoek zijn. Alleen al door een paar vragen te beantwoorden, zorgt de hulp bij het winkelen dat de klant rechtstreeks naar de oplossing - die voldoet aan de specifieke behoeften en wensen - wordt geleid. Deze functie resulteert in meer up-selling, omdat het totale productoplossingen genereert.

Ten slotte biedt de oplossing de klant de volledige mogelijkheid om prijzen en aanbiedingen op Warmgarant.nl te vergelijken met die van concurrenten, zodat klanten zich zeker voelen bij het plaatsen van een bestelling.

Resultaten

De nieuwe oplossing, in combinatie met een reeks online marketingdiensten, heeft Warmgarant tot de absolute topspelers op de Nederlandse markt gebracht. Warmgarant.nl heeft de zoekmachines beklommen, wat heeft geleid tot een constante toename van online bezoekers. In totaal is de dagelijkse omzet gestegen van 2 naar ongeveer 40 ketels per dag.

Warmgarant
Klant
Warmgarant
Locatie
Nederland
Segment
CMS, Marketing, Distribution
Website
www.warmgarant.nl/
Partner
Innovadis B.V.

Soortgelijke cases