Wine.dk

Wine.dk heeft een Deense landelijke samenwerking met ca. 50 wijnhandelaren, wat betekent dat Wine.dk grote hoeveelheden wijn kan kopen en zo de best mogelijke prijzen kan krijgen. Wine.dk streeft altijd naar een langdurige en nauwe samenwerking met leveranciers om continuïteit en kwaliteit te waarborgen.

Uitdaging

Wine.dk had wel een aanwezigheid op het web, waarmee het mogelijk was voor klanten om wijn te bestellen, maar het systeem was verouderd, moeilijk om mee te werken en zonder een betalingsoptie. Daarom heeft wine.dk een echte webshop voor ogen met integratie naar hun bestaande C5 ERP systeem. Omdat de meeste retailers niet over de middelen beschikten om hun eigen websites te runnen, wilde wine.dk hen bovendien het extra voordeel van online verkoop bieden, evenals een marketingplatform met gemakkelijke toegang tot materialen.

Dynamicweb als oplossing

De site is ontworpen om het voor wijnliefhebbers gemakkelijk te maken om te vinden waar ze naar op zoek zijn. Een speciale gefilterde zoekoptie maakt het mogelijk om te zoeken naar wijn aan de hand van bijvoorbeeld het type druif, regio/land en jaar. Klanten kunnen bladeren door de beschikbare wijnen en online bestellen, of naar de dichtstbijzijnde winkel gaan om de wijn daar te kopen. Het systeem ondersteunt ook mogelijkheden voor cross-selling en up-selling. Wanneer een klant bijvoorbeeld naar een bepaalde wijn kijkt, verschijnt een selectie van vergelijkbare wijnen "aanbevolen door wine.dk".

Wine.dk's nieuwe oplossing is geïntegreerd met Microsoft Dynamics C5 om de administratie te optimaliseren, omdat alle bestellingen in de webshop automatisch in C5 verschijnen. Producten en prijzen worden direct in C5 bijgewerkt en verschijnen in de webshop.

De meest recente toevoeging aan de oplossing is een marketingplatform voor de retailers. De retailers loggen in op het platform, waar ze gemakkelijk prijskaartjes, posters, borden en andere materialen in de winkel kunnen genereren - aangepast met hun eigen logo.

Resultaten

Het feit dat de retailers nu in staat zijn om eenvoudig hun eigen marketingmateriaal online te genereren, bespaart veel tijd en middelen voor de retailers - maar ook voor wine.dk, omdat ze de retailers hielpen bij het tijdrovende productieproces van in-store materialen. De retailers zijn blij, want ze ontvangen de winst van de verkoop in hun gebied en krijgen de gelegenheid om relaties op te bouwen met de klanten die naar de winkels komen om hun wijn op te halen.

Anne-Sofie Vikkelsøe, Web en Marketing Coördinator, Wine.dk
"We kozen voor Dynamicweb omdat we een toekomstbestendige oplossing nodig hadden die groei in onze business mogelijk zou maken en ondersteunen, en zeker één die zou integreren met onze andere systemen. Het was voor ons essentieel dat we het systeem vervolgens goed konden beheren."
- Anne-Sofie Vikkelsøe, Web en Marketing Coördinator, Wine.dk
Wine.dk
Klant
Wine.dk
Locatie
Denemarken
Segment
B2C, Marketing, Retail, C5
Website
www.wine.dk
Partner
Ennovate

Soortgelijke cases