PIM betekenis

PIM is een bekend begrip in de wereld van e-commerce, maar wat is de betekenis van deze afkorting eigenlijk? Daar vertellen we je graag meer over. Ook gaan we dieper in op de voordelen van PIM-software van Dynamicweb.
Geschreven door Dynamicweb op 31.08.2022, 13:37
PIM betekenis

 

De betekenis van PIM 

PIM is de afkorting die voluit staat voor Product Information Management. In goed Nederlands spreken we ook wel van productinformatiebeheer. Hiermee bedoelen we alle informatie, eigenschappen en specificaties van producten die je online verkoopt, bijvoorbeeld in een webshop. Veel bedrijven beheren deze informatie al sinds jaar en dag op diverse plekken. Dat zorgt niet alleen voor een gebrek aan overzicht, maar werkt ook tijdrovend en verre van efficiënt. Een centraal PIM is dan ook van grote betekenis voor je bedrijf. 

Jouw productinformatie efficiënt op één plek 

Het beheren van productinformatie tussen afdelingen, systemen en derden kost veel tijd en brengt ook veel uitdagingen met zich mee. Daarom hebben we bij Dynamicweb goed nagedacht over hoe we betekenis kunnen geven aan PIM dat écht werkt. Het resultaat is één centraal systeem waarmee je alle informatie over jouw producten eenvoudig en efficiënt beheert. Met Dynamicweb PIM hoef je dus niet meer met allerlei verschillende Excel-spreadsheets en andere gegevensbronnen te werken. Dat is handig! 

De betekenis van PIM volgens Dynamicweb 

Dynamicweb PIM werkt niet alleen heel eenvoudig en efficiënt, maar is ook buitengewoon multifunctioneel. Met Dynamicweb PIM kun je namelijk ook workflows voor productdata tussen meerdere afdelingen beheren en productversies beheren. Bovendien is het mogelijk om categorieën in te stellen, bulkbewerkingen te doen en data te importeren en te exporteren.  

Hoe PIM van betekenis is voor jouw resultaten 

Vooropgesteld: het is goed om te weten dat PIM je processen vele malen sneller en efficiënter maakt. Maar uiteindelijk is het natuurlijk ook belangrijk hoe PIM van betekenis is voor je resultaten. Ook daarin doet Dynamicweb PIM wat je ervan mag verwachten. Met ons PIM-systeem ben je namelijk in staat om betere productervaringen te bieden aan je klanten. De praktijk leert dat dat vervolgens weer zorgt voor betere conversies en meer verkopen. 

Meer weten over de voordelen van Dynamicweb PIM? 

Dynamicweb PIM biedt, samengevat, verschillende voordelen voor ondernemers. Werken met Dynamicweb PIM heeft ook betekenis voor je organisatie. Je hebt namelijk minder applicaties, integraties en systemen nodig. Bovendien is onze tool snel en betaalbaar, zowel in implementatie als in onderhoud. Ook kun je het direct laten gebruiken door je klanten én je leveranciers. Ben je benieuwd welke voordelen Dynamicweb PIM nog meer heeft? Neem dan gerust contact op met onze specialisten. We helpen je graag!