5 statistieken die ervoor zorgen dat u zo snel mogelijk uw e-commerce website wilt optimaliseren

De klant mag dan koning zijn, maar de koning wil een coureur worden. In de huidige markt weten we dat de klantervaring uw e-commerce succes dicteert. We hebben blogs, geschreven white papers en gehoste webinars geplaatst over het onderwerp. We zijn geobsedeerd om u te helpen bij het verwerven en behouden van tevreden klanten.
Geschreven door Dynamicweb Software op 06.06.2018, 00:00
5 statistieken die ervoor zorgen dat u zo snel mogelijk uw e-commerce website wilt optimaliseren

 

Maar voordat u de kroon op uw klant legt, bedenk dan waarom uw klanten in plaats daarvan een helm en de sleutels van een F1 racer willen. De reden is dat sitesnelheid een cruciaal onderdeel is van de klantervaring.

En als uw website niet is geoptimaliseerd voor het snel leveren van een geweldige ervaring, worden potentiële klanten ex-potentiële klanten voordat u kunt zeggen: "Mijn website is te traag."

Hier zijn vijf statistieken (met dank aan onderzoek door Forrester Consulting en Akamai) die de behoefte aan snelheid bewijzen:

  • 40% van de online shoppers verlaat een website als de pagina meer dan 3 seconden nodig heeft om te laden.
  • 47% van de mensen verwacht een webpagina te laden in 2 seconden of minder.
  • 52% van de online kopers zegt dat het snel laden van pagina's belangrijk is om loyaal te blijven aan een e-commerce site.
  • 57% van de klanten vraagt om een snel uitcheckproces.
  • 64% van de online kopers zullen ervoor kiezen om op een andere site te kopen als zij niet tevreden zijn met hun eerdere e-commerce ervaring.

2 seconden. Dat is het moment waarop u uw klanten uw beste content- en productpagina's moet laten zien voordat de frustratie begint. Langer dan dat? Ze verdwijnen in een wolk van rook.

Niemand zei dat e-commerce gemakkelijk was. Met een overvloed aan snel ladende sites als uw concurrentie, hebben uw potentiële klanten vele opties. En u wilt uw online bezoekers niet de tijd of de redenen geven om deze opties te gaan verkennen.

Snelle sitesnelheid is niet alleen essentieel voor de klantervaring; het is ook cruciaal voor SEO. Sitesnelheid is van invloed op uw SEO ranking, wat betekent dat het bepaalt of die online shoppers u in de eerste plaats kunnen vinden. U wint ongeduldige kopers niet op de zevende pagina van Google.

Een e-commerce oplossing die u helpt bij het optimaliseren van uw site is een enorme hulpbron. Correcte compressie van afbeeldingen, pagina-caches en andere tools voor content management zijn belangrijk om uw webshop snel, soepel en succesvol te houden.

Dus race meteen naar uw website, houd de chronometer in de hand en kijk hoe snel uw site laadt. Als u aan het rondkijken bent, is het tijd om te optimaliseren en uw klantervaring sneller te laten verlopen.