5 tips voor als u een nieuwe e-commerce oplossing overweegt

Overweegt u een nieuwe e-commerce oplossing aan te schaffen? We hebben 5 tips verzameld over wat u moet overwegen bij het kiezen van een platform.
Geschreven door Dynamicweb op 28.08.2019, 12:00
5 tips voor als u een nieuwe e-commerce oplossing overweegt

💡 Systeem 

Kies een software waarmee uw bedrijf kan groeien. Het is misschien verleidelijk om een goedkoper platform te kiezen dat vandaag de dag aan uw behoeften voldoet, maar hoe zit het in de toekomst? Maak niet de fout om uw kortetermijnplannen uw langetermijnmogelijkheden in de weg te laten staan. Zoek software die uw bedrijf uniek maakt en waarmee u zich kan onderscheiden van uw concurrentie. 

💡 Hosting 

Langzame websites die veel tijd nodig hebben om te laden, kunnen ertoe leiden dat klanten uw site verlaten en naar de website van uw concurrent gaan. Het is een slim om een leverancier te kiezen waarbij hosting is inbegrepen. Op die manier heeft u geen trage websites, heeft u altijd toegang tot een supportteam en monitoring van uw website.

💡 SEO 

Vaker worden online winkels ver weg gevonden in een Google-zoekopdracht en vanwege de voortdurende verandering in de Google-algoritmen zult u waarschijnlijk veel SEO problemen tegenkomen. Maar waarom is dat zo?

  • Productbeschrijvingen zijn meestal kort, wat de site weinig inhoud geeft - dit kan door de zoekmachine als lage kwaliteit worden beschouwd. 
  • Productvarianten zoals maten of kleuren kunnen verschillende URL's genereren en dit resulteert in dubbele inhoud op verschillende sites.
  • Productcategorieën omvatten meerdere sites en duizenden producten - zorg ervoor dat al uw producten correct zijn gecategoriseerd en de juiste tags hebben.

💡 Nieuwsbrieven 

De nieuwsbrief is het geheime wapen - hier vindt u uw loyale klanten. Zorg ervoor dat elke keer dat een klant een aankoop doet, wordt gevraagd of hij zich wil registreren voor de nieuwsbrief. Bovendien moeten uw bezoekers de registratieknop gemakkelijk kunnen vinden en moet er duidelijk worden aangegeven waarvoor ze zich aanmelden. U wilt misschien ook kortingen en coupons gebruiken, zoals "meld u aan voor onze nieuwsbrief - ontvang 10% korting op uw eerste bestelling". Dit opent de kans op upselling en maakt het u gemakkelijker uw klanten te informeren over campagnes. Het is altijd gemakkelijker om te verkopen aan mensen die al bekend zijn met uw bedrijf.

💡 Concurrentie 

Concurrenten zijn geen nieuw probleem en zijn van toepassing op zowel e-commerce als fysieke winkels. Voer een zoekopdracht uit op enkele zoekwoorden waarvan u hoopt dat de klanten u zullen vinden en bekijk de volgorde van de zoekopdracht. Bent u uw concurrentie voor? Als uw e-commerce verouderd of slecht uitgevoerd is, is het moeilijk om nieuwe klanten aan te trekken, omdat uw site niet wordt weergegeven in een zoekopdracht. Stel uzelf deze vraag: hoe kan ik de aankoopbeslissing eenvoudiger maken voor mijn klanten? 

Tenzij u uw eigen producten produceert, is de kans groot dat u materiaal gebruikt dat u van de fabrikant krijgt, inclusief teksten en afbeeldingen. Vergeet niet dat u waarschijnlijk niet de enige bent die deze producten verkoopt, en dat maakt uw content bijna identiek aan veel andere e-commerce bedrijven die werken met dezelfde fabrikant.

Het beste is om uw eigen productbeschrijvingen met een persoonlijke touch te schrijven. Idealiter wilt u misschien ook uw eigen productafbeeldingen hebben, hoewel dit een tijdrovende taak kan zijn en.


Onlangs hebben wij de nieuwste versie van Dynamicweb uitgebracht: Dynamicweb 9.7. Bent u benieuwd naar de nieuwste features, zoals een SEO tool en verbeterde productbewerking in PIM? Meld u dan via onderstaande link aan voor de webinar op 3 september waarin CTO, Nicolai Pedersen u hier alles over verteld. ⬇️