Beste Dynamicweb cases van 2020

2020 was een apart jaar voor iedereen. Het coronavirus heeft een grote impact op het bedrijfsleven en er zijn enorm veel maatregelen getroffen. Niet alleen veel economische activiteiten zijn tijdelijk stopgezet, ook is er minder sociaal contact en wordt er minder geproduceerd.
Geschreven door Dynamicweb op 29.12.2020, 08:40
Beste Dynamicweb cases van 2020

Mede door het coronavirus hebben we gezien dat digitaliseren belangrijker is geworden dan ooit. Gelukkig zijn er veel bedrijven die deze noodzaak inzien en hier slim op in hebben gespeeld zowel in de B2B als B2C industrie. Hier zijn onze drie beste Dynamicweb cases van het afgelopen jaar:

Illums Bolighus – Beste Dynamicweb B2C case van 2020

Illums Bolighus is een B2C retailer met duizenden producten. In een wereld die snel aan het veranderen is met een steeds grotere online aanwezigheid en hoge verwachtingen voor toegang tot online producten, is het van belang om constant te innoveren en de verwachtingen van de klant te overtreffen. Illums Bolighus organiseert regelmatig online koopavonden voor hun clubleden, maar kon niet aan de verwachting van de klant voldoen wat resulteerde in misgelopen inkomsten. Op zulke dagen was het websiteverkeer enorm, wat de servers niet aankonden. Zo was er in de oude oplossing een wachtrij-systeem, wat niet optimaal was en een negatieve werking had.

Norriq creëerde voor Illums een schaalbare oplossing inclusief Cloudflare Caching waardoor de winkelervaring sneller werd en producten toegankelijker werden. Nu kan Illums aan de verwachting van de klant voldoen om snel producten te kunnen bekijken en bestellen en het toegenomen verkeerd tijdens koopavonden sneller en efficiënter afhandelen.

Tuinvisie – Beste Dynamicweb B2B case van 2020

Tuinvisie is producent, importeur en leverancier van een breed assortiment aan tuinproducten. Ze onderhielden twee afzonderlijke sites, één consumentenwebsite en één B2B portaal. Wijzigingen moesten dus altijd twee keer worden verwerkt en met een assortiment van meer dan 3000 producten en 300 nieuwe producten per jaar was dit een enorm tijdrovend proces. Daarnaast was het voor de klant niet mogelijk om zijn specifieke prijzen te zien.

Innovadis heeft ervoor gezorgd dat Tuinvisie nu zowel een website als een portaal in één omgeving heeft, die is gekoppeld aan hun PIM en ERP systemen. In het portaal hebben alle klanten toegang tot hun eigen prijzen en kortingen en dankzij de koppeling met de PIM oplossing word deze automatisch gevuld met productdetails. Het assortiment hoeft dus niet meer handmatig te worden bijgehouden in twee aparte CMS’en waarmee de kans op fouten is geminimaliseerd.

"De combinatie van Dynamicweb, PIM en ERP met Innovadis als onze implementatiepartner is de perfecte oplossing gebleken voor onze groeiende organisatie." - Manon Albinus, Projectmanager, PIM/MDM Specialist

Legostore – Winnaar Dynamicweb Choice Award 2020

Egilsson is een bedrijf dat naast een grote kantoor-en meubelwinkel in Ijsland ook een Lego winkel runt. Zij wilden hun Lego producten voor iedereen in Ijsland beschikbaar stellen en voldoen aan de groeiende vraag. Op hetzelfde moment dat zij opzoek waren naar een webshop oplossing voor hun Lego producten, waren ze ook in een traject om over te stappen van AX naar LS Retail NAV waardoor ook de webshop van hun kantoor- en meubelwinkel A4 vervangen moest worden.

Advania heeft besloten om voor de nieuwe oplossing Dynamicweb Rapido 3.2 in te zetten waarmee de vormgeving eenvoudig kon worden aangepast, en de meeste functionaliteiten al aanwezig waren in het platform. Productinformatie wordt nu rechtsreeks vanuit LS Retail gesynchroniseerd en alle bestellingen worden automatisch via LS Retail verwerkt. Kort voor Black Friday ging de nieuwe webshop live en in de eerste week leverde dit al honderden bestellingen op!

Razendsnel een geïntegreerde webshop starten

Door het feit dat e-commerce zich in een stroomversnelling bevindt, omdat de vraag naar het snel leveren van een webshop oplossing steeds groter wordt en omdat bedrijven geen tijd en geld willen investeren in een maanden durend project, heeft Dynamicweb de Turnkey oplossing ontwikkeld.

Met de Dynamicweb Turnkey oplossing bent u binnen een mum van tijd live met een gloednieuwe, geïntegreerde webshop inclusief ontelbare functies en geheel in eigen stijl.

Lees hier meer over Dynamicweb Turnkey E-commerce