Onmisbare functies in uw volgende e-commerceplatform

Door het juiste e-commerceplatform te kiezen, verandert uw bedrijf van basic in buitengewoon. Om het juiste platform te vinden, moet u de zaken bekijken vanuit het perspectief van een klant en vanuit uw eigen ervaring als onderdeel van een bedrijf dat winst probeert te maken.
Geschreven door Dynamicweb op 06.02.2020, 00:00
Onmisbare functies in uw volgende e-commerceplatform

Door het juiste e-commerceplatform te kiezen, verandert uw bedrijf van basic naar buitengewoon. Om het juiste platform te vinden, moet u de zaken bekijken vanuit het perspectief van een klant en vanuit uw eigen ervaring als onderdeel van een bedrijf dat winst probeert te maken. Een goed e-commerceplatform is geschikt voor beide. Het biedt een sterke klantervaring naast de technologie en strategieën om groei te stimuleren en ervoor te zorgen dat u concurrerend blijft.

Het is mogelijk om een systeem te vinden dat alle goede aspecten bevat die klanten willen, naast de technologie, de prijs en de ondersteuning die u nodig hebt. Houd de volgende functies in de gaten terwijl u op zoek bent naar platforms. Dan weet u dat u op de goede weg bent voor een e-commerceplatform dat werkt voor uw bedrijf.

Makkelijk te gebruiken: Betalingen enAfrekenen

Online shoppers zijn op zoek naar iets dat eenvoudiger en sneller is dan winkelen in een fysieke winkel. Houd ze geïnteresseerd in uw bedrijf door betalingen en zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Een selfservice functie is vooral aantrekkelijk voor klanten die producten opnieuw bestellen of retourneren moeten beheren of toegang willen hebben tot hun bestelgeschiedenis. Dit is vooral het geval bij B2B verkoop, waar tijd van essentieel belang is. Evenzo helpen alle soorten personalisatie van producten die u via het e-commerceplatform kunt doen, uw klanten tijd te besparen terwijl zij uw site navigeren om te vinden wat zij nodig hebben.

Statistieken en rapportage

U moet e-commerce data volgen en gebruiken om alles te onderbouwen, van inventaris tot marketing tot hoe u terugkerende klanten beheert. Uw e-commerceplatform moet statistieken en rapportage opties bieden om die gegevens optimaal te benutten. Een ERP integratie gaat nog een stap verder, zodat uw bedrijf e-commerce data kan bijhouden en rapporteren. 

Mobiele optimalisatie

Klanten willen op elk gewenst moment winkelen, en veel van hen doen dat ook. Als u niet investeert in een e-commerceplatform dat mobiele optimalisatie ondersteunt, loopt u omzet mis. Volgens Pew Research heeft meer dan de helft van de Amerikaanse online shoppers iets gekocht met een mobiele telefoon.

Met publicatie en ondersteuning voor alle apparaten hebben uw klanten gemakkelijk toegang tot alles wat ze willen en nodig hebben vanaf elk apparaat. Uw bedrijf zou verhoogde verkoop en een groter bereik moeten ervaren.

Schaalbaarheid en flexibiliteit

Zoek naar een e-commerceplatform dat met u meegroeit. Met ons e-commerceplatform kunt u bijvoorbeeld meerdere winkels, zowel B2B als B2C, vanuit één platform exploiteren. Dit biedt u de flexibiliteit die u nodig hebt om verschillende doelgroepen te bereiken naarmate uw bedrijf zich ontwikkelt.

Let op functies zoals ondersteuning voor meerdere talen en valuta, cloudgebaseerde technologie voor schaalbaarheid en integratie of add-on modules om het systeem te verbeteren zonder opnieuw te moeten beginnen.

Het e-commerceplatform van Dynamicweb heeft al deze functies en meer. We beantwoorden graag al uw vragen of laten u een demo op maat zien, zodat u ons systeem zelf kunt bekijken. E-mail ons op info@dynamicweb.nl.

Of, ervaar het helemaal zelf met onze Online Demo Site.