PIM deel 3: Wat zijn de voordelen van een Product Information Management systeem?

Stel u dit eens voor: uw verkoop- en marketingafdelingen werken als een geoliede machine, met effici├źntie, nauwkeurigheid en klanttevredenheid voorop in alles wat zij doen. Elk stukje informatie die zij nodig hebben, is gemakkelijk toegankelijk, van productmetingen tot variaties, digital assets en SEO doeleinden. Het is geen droom, het is de realiteit! Een PIM systeem (Product Information Management) is precies wat u nodig hebt om dit mogelijk te maken.
Geschrevendoor Dynamicwebop 25.11.2019, 00:00
PIM deel 3: Wat zijn de voordelen van een Product Information Management systeem?

PIM voordelen raken alle aspecten van efficiëntie, nauwkeurigheid en klanttevredenheid van uw personeel, distributeurs en andere verkoopkanalen. Als u op zoek bent naar een voorsprong op de concurrentie, hoeft u niet verder te zoeken.

PIM voordelen: Betere data & nauwkeurigheid

Bedrijven van elke omvang worstelen met data management. Of het nu gaat om een kleine onderneming die productdetails op papier probeert te beheren of een groot bedrijf met gegevens op té veel plaatsen, PIM helpt bij het organiseren en verbetert de nauwkeurigheid.

PIM voordelen: Betere resources efficiëntie

Met een goed PIM systeem kunt u veel data invoer automatiseren en die tijd aan iets anders besteden. Uw personeel kan ook vertrouwen op de data die u al hebt, wetende dat deze nauwkeurig en georganiseerd is, wat ook tijd bespaart. In plaats van te moeten zoeken naar info, is het daar én correct.

PIM systemen besparen ook geld. U kunt op operationele en supply chain kosten besparen door middel van goed databeheer. Wanneer uw informatie nauwkeurig en gemakkelijk te vinden is, wordt uw bedrijf blootgesteld aan minder risico’s en minder problemen met klanttevredenheid. Dit leidt tot meer succesvolle verkoop en betere winst. En, als u nieuwe systemen moet implementeren om uw data te beheren, hoeft u niet opnieuw te beginnen en veel geld uit te geven. In plaats daarvan kunt u eenvoudig functies in uw PIM integreren om het voor uw behoeften te laten werken.

PIM voordelen: Betere klantervaring

Het doel van uw bedrijf is om de verkoop en marketing te verbeteren om meer leads om te kunnen zetten in klanten. PIM helpt daarbij door uw klanten de gewenste informatie te geven met alle details die nodig zijn om te beslissen of uw product geschikt is voor hun behoeften. Het maakt het ook gemakkelijker voor uw klanten om toegang te krijgen tot nieuwe producten, omdat u deze sneller op de markt kunt brengen dankzij verbeterde efficiëntie vanaf het begin.

PIM voordelen voor uw bedrijf verkennen

Wilt u deze PIM voordelen voor uzelf bekijken en de andere manieren verkennen waarmee PIM uw bedrijf in het voordeel stelt? Krijg hier direct toegang tot een volledige demo van ons PIM systeem, of neem contact met ons op voor een demo op maat met een van onze PIM specialisten.

We zijn er natuurlijk ook om te helpen met andere vragen of behoeften – email ons op info@dynamicweb.nl