PIM deel 4: Creëer een effectieve productflow

Om uw concurrentievoordeel, uw efficiëntie en uw klantenservice te maximaliseren, is het van cruciaal belang dat data door een solide workflow wordt verplaatst.
Geschrevendoor Dynamicwebop 02.12.2019, 00:00
PIM deel 4: Creëer een effectieve productflow

Een Product Information Management (PIM) platform is de sleutel tot het verzamelen, beheren en verrijken van uw sales en marketing data, maar een PIM productflow doet het echte werk. Het is niet voldoende om die data alleen te hebben. Om uw concurrentievoordeel, uw efficientie en uw klantenservice te maximaliseren, is het van cruciaal belang dat data door een solide workflow wordt verplaatst.

Laten we een stapje terug doen – wat is een workflow eigenlijk? Een PIM product workflow is de manier waarop een product zich verplaatst door processen, of u nu een nieuw product toevoegt, een verouderd product verwijdert of bestaande productinformatie bijwerkt.

Welke workflow u ook implementeert, het volgen van best-practices voor PIM product workflows stelt u in staat om het meeste uit uw middelen te halen en producten in elk stadium nauwkeurig en efficiënt te beheren.

Het creëren van een effectieve PIM Product Workflow

Ongeacht wat u met de producten in kwestie doet – ze invoeren, bijwerken, uit het systeem halen of ze op een nieuw kanaal introduceren – een workflow biedt een manier om het georganiseerd te houden en iedereen aan het werk te zetten. Breng  precies in kaart wat er moet gebeuren om een bepaald product door het proces te laten gaan. Iedereen moet bijvoorbeeld weten wat hun rol is, of het nu gaat om het schrijven van marketingteksten, het identificeren van welke aspecten van de gerelateerde content van een product moeten worden bijgewerkt, bepalen welke productinformatie naar een nieuw kanaal moet worden verzonden of goedkeuring geven als manager.

Zorg ervoor dat goedkeuringen aanwezig zijn voor de bepalende aspecten van uw processen. Dit zorgt ervoor dat niemand ongepaste of onjuiste gegevens kan publiceren, zelfs niet per ongeluk. En, een effectieve PIM product workflow waarschuwt gebruikers wanneer anderen taken hebben voltooid die van invloed zijn op het werk van de andere gebruiker, waardoor zij hun taken kunnen prioriteren. Het stelt medewerkers ook in staat om alles wat over het hoofd wordt gezien te identificeren en wie verantwoordelijk is voor het invullen van de lege plekken. In plaats van tijd te verspillen door heen en weer te proberen om te achterhalen wat er moet worden gedaan en wie het moet doen, is het allemaal vastgelegd in het PIM systeem. Het is ook mogelijk om prioriteit te geven aan specifieke taken voor geïdentificeerde gebruikers om ervoor te zorgen dat product workflows een logische volgorde hebben.

Het implementeren van uw PIM Product Workflows

Bekijk onze video over PIM product workflows voor meer informatie.

Als u Dynamicweb PIM verder wilt verkennen, is het mogelijk om direct toegang te krijgen tot een volledige demo van ons platform, inclusief PIM.

U kunt ook contact opnemen met ons opnemen om een gespecialiseerde walk-through-demo op te zetten met een van onze PIM productspecialisten. Op deze manier kunt u nader bekijken hoe ons platform uw PIM product workflows zal ondersteunen.

Als u vragen heeft over het creëren van een effectieve product workflow, hebben wij de antwoorden. Of u nu een plan hebt of niet zeker weet waar u moet beginnen, we horen graag hoe we u kunnen helpen. Neem contact met ons op via info@dynamicweb.nl