PIM voor E-commerce: het belang van werken met professionals

Product Information Management of PIM beheert en onderhoudt uw productgegevens zodat u producten op de markt kan brengen en kan verkopen via verschillende kanalen.
Geschreven door Dynamicweb op 27.01.2020, 09:00
PIM voor E-commerce: het belang van werken met professionals

Product Information Management of PIM beheert en onderhoudt uw productgegevens zodat u producten op de markt kan brengen en kan verkopen via verschillende kanalen. Als u net zo bent als het grootste deel van de moderne wereld, doet u een deel van die verkoop en marketing via e-commerce, wat betekent dat uw PIM systeem moet werken met uw e-commerce systeem. Hoe meer u online verkoopt, hoe complexer het wordt, hoe belangrijker PIM wordt. 

Als u nog geen PIM systeem gebruikt, is het tijd om te beginnen. Om ervoor te zorgen dat u al deze producten via al uw kanalen kunt beheren, is samenwerking met professionals van cruciaal belang. Wanneer u in staat bent om PIM en e-commerce op te zetten en de twee vanaf het begin volledig kunt integreren, zijn toekomstige groei, productwijzigingen of kanaalaanpassingen eenvoudiger te beheren.

Wat is PIM precies?

Denk aan alle bronnen van productinformatie - productleveranciers, uw magazijnen, media van fotografen en grafisch ontwerpers, en meer. En denk dan aan alle kanalen die op die informatie vertrouwen, van e-commerce en gedrukte advertenties tot interne afdelingen en meer. Product Information Management is een systeem dat de details van uw producten op één plaats consolideert en catalogiseert. Een solide PIM systeem wordt gevoed door zijn bronnen en gebruikt door zijn kanalen, waardoor nauwkeurige, duidelijke productgegevens naar buiten worden geleid.

U kunt veel voordelen ervaren met behulp van een PIM systeem binnen uw e-commerceplatform. Het bespaart tijd en resources, waardoor uw bedrijf gegevens rechtstreeks kan delen en gebruik kan maken van bestaande productkenmerken, waardoor handmatig werk minder vaak voorkomt. Het geeft uw klanten toegang tot uitgebreide, hoogwaardige productgegevens, wat handig is bij zoeken en filteren. De integratie van uw e-commerce systeem met PIM verbetert de klantervaring, vermindert uw repetitieve werklast en helpt uw producten naar de mensen te brengen die ze willen.

Hoe professionals kunnen helpen met PIM

Zoals u ziet, is PIM niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt. Veel gegevens gaan in een PIM. En alles moet consistent en nauwkeurig zijn. Elke bron en elk kanaal moet op de juiste manier met de PIM zijn verbonden, anders mist iemand of iets vitale informatie. En niet elk PIM systeem is geschikt voor een bepaald bedrijf, net als elke andere vorm van technologie die we gebruiken in e-commerce.

Dit kan ontmoedigend aanvoelen, maar het hoeft geen onoverkomelijk probleem te zijn. Door samen te werken met professionals die goed thuis zijn in PIM, e-commerce en technologie die bedrijfsgroei ondersteunen, kan uw bedrijf profiteren van alles wat PIM biedt zonder aarzeling of verwarring.

Wij helpen u hier uiteraard graag mee. E-mail ons op info@dynamicweb.nl of download onze PIM factsheet.