Waarom wrijvingloze e-commerce belangrijk is

Geschreven door Dynamicweb op 26.03.2020, 12:00
Waarom wrijvingloze e-commerce belangrijk is

Wrijving - het is essentieel om dingen te vertragen, wat betekent dat het precies het tegenovergestelde is van wat je nodig hebt voor succesvolle e-commerce. Met zoveel kanalen en systemen die betrokken zijn bij e-commerce, wordt het echter soms plakkerig. Daarom wordt gemiddeld meer dan 69 procent van de online winkelwagentjes verlaten, vaak als gevolg van te lange of te ingewikkelde afrekenprocessen.

Wrijvingsloze e-commerce is een methode om deze plakkerige plekken proactief aan te pakken om ervoor te zorgen dat uw klanten zo snel en effectief mogelijk door de verkooptrechter gaan. Kortom, wanneer u investeert in wrijvingsloze e-commerce, maakt u het uw klanten gemakkelijker om te betalen, zonder onnodige obstakels. Het maakt ze gelukkig omdat ze zonder problemen krijgen wat ze nodig hebben, en het maakt je gelukkig omdat de winst minder ingewikkeld is.

Voorbeelden van wrijvingsloze e-commerce

We zien elke dag voorbeelden van wrijvingsloze fysieke handel. De mensen om ons heen gaan door selfservice kassa's, bestellen fastfood bij een kiosk zonder in de rij te hoeven wachten of plaatsen een bestelling op een mobiele app die binnen enkele minuten klaarstaat om opgehaald te worden.

In de wereld van e-commerce betekent wrijvingsloos werken de stappen verminderen die nodig zijn om online een aankoop te doen. Uw doel is dat het willen kopen van een product door uw klant wordt omgezet in een daadwerkelijke aankoop met zo min mogelijk klikken. 

Amazon

Een goed voorbeeld hiervan is Amazon's één-klik aankoop. Klanten die al bij de service zijn aangemeld, hoeven maar één keer te klikken wanneer ze iets zien waarvan ze weten dat ze het willen en het systeem voltooit de transactie. Dat is mogelijk doordat Amazon zijn klantgegevens gebruikt om probleemloze e-commerce te garanderen. De informatie en voorkeuren van de klant worden veilig opgeslagen bij Amazon, dus één klik is voldoende.

Optimaliseer uw e-commerce met Dynamicweb

Wrijvingsloze e-commerce is zo soepel als mogelijk met Dynamicweb. Wij zijn uw tussenoplossing, van uw backoffice technologie tot uw webfront-end, zodat u meer kunt doen in minder tijd.

Dit tussenwerk is van vitaal belang omdat wrijvingsloze e-commerce niet alleen een overweging is voor het einde van de transactie wanneer u hoopt dat uw klanten op de aankoopknop klikken. Het hele proces moet gemakkelijk en snel zijn.

Ons all-in-one platform plaatst alles wat u nodig heeft op één plek, zodat uw content, product information management, e-commerce toepassingen en marketingtechnologieën synchroon werken om de efficiëntie te maximaliseren. Geïntegreerde e-commerce zorgt voor veel automatisering, dus u kunt profiteren van wat u al heeft om meer lege plekken in te vullen voor uw klanten, waardoor transacties sneller en nauwkeuriger worden. 

Wilt u dit zelf ervaren? Klik dan hier ⬇️ en probeer het vrijblijvend uit!